Muğla'da 29 hektarın zarar gördüğü orman yangınında sabotaj şüphesi
DHA

Dün saat 18.30 sıralarında Muğla Menteşe'nin kırsal Göktepe Mahallesi Kavaklı mevkisinde, kızılçam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda yangın çıktı.

Alta tatil merkezine yakın bölgede gerçekleşen yangından beş dakika sonra bu defa Kavaklıdere ilçesi, Sazak Yaylası'ndan alevler yükselmeye başladı.

Her iki yangında da rüzgarında etkisiyle alevler, kısa sürede büyüdü. Sağlık ekiplerine yapılan ihbar üzerine her iki bölgeye de Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

300'ÜN ÜZERİNDE ORMAN İŞÇİSİ GÖREV YAPTI

Menteşe'deki yangına 24 arazöz, 13 su tankeri, 4 ilk müdahale aracı, 8 dozer ve 150 orman işçisi, Kavaklıdere'dekine ise 6 arazöz, 4 su tankeri, 2 ilk müdahale aracı, 1 dozer ile 100'ün üzerinde orman personeliyle karadan müdahale edildi.

Muğla'da 29 hektarın zarar gördüğü orman yangını ViDEO

Muğla'daki orman yangınlarında 'sabotaj' şüphesi -7

Söndürme çalışmalarına Muğla Büyükşehir, Menteşe, Kavaklıdere ile Yatağan belediyelerinin itfaiye ekipleri de destek verdi. Aydın, Denizli, Manisa ve İzmir illerinden de takviye ekipler sevk edildi. Sazak yaylasındaki yangın 5 saat, Kavaklı mevkiindeki yangın da 7 saatlik uğraş sonucu güçlükle kontrol altına alındı.

Muğla'daki orman yangınlarında 'sabotaj' şüphesi -1

"BÖLGE HALKIMIZA GEÇMİŞ OLSUN"

Söndürme çalışmalarını yakından takip eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "İlçemizin kırsal Göktepe ve Çamoluk mahallelerinin arasındaki Kavaklı mevkiinde çıkan orman yangını nedeniyle bölgede incelemelerde bulunduk. Söndürme çalışmalarına su tankerleri, kepçe ve iş makinalarımızla destek verdik. Bölge halkımıza geçmiş olsun." dedi.

Muğla'daki orman yangınlarında 'sabotaj' şüphesi -3

"MİNNETTARIM"

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir ise, "Şiddetli rüzgar nedeniyle ağzımız yüreğimize geldi. 7'den 70'e herkesin olağanüstü emekleriyle alevler kontrol alındı. Yangının söndürülmesinde emeği geçen herkese minnettarım." diye konuştu.

Öte yandan Menteşe'de 25 hektar, Kavaklıdere'de ise 4 hektar olmak üzere 29 hektar alanın zarar gördüğü orman yangınlarında, sabotaj ihtimali üzerine geniş çaplı soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Muğla'da 29 hektarın zarar gördüğü orman yangınında sabotaj şüphesi

Muğla'da 29 hektarın zarar gördüğü orman yangınında sabotaj şüphesi

Muğla'da 29 hektarın zarar gördüğü orman yangınında sabotaj şüphesi

Muğla'da 29 hektarın zarar gördüğü orman yangınında sabotaj şüphesi

Muğla'daki orman yangınlarında 'sabotaj' şüphesi -2

Muğla'daki orman yangınlarında 'sabotaj' şüphesi -4

Muğla'daki orman yangınlarında 'sabotaj' şüphesi -5

Muğla'daki orman yangınlarında 'sabotaj' şüphesi -6

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)