- Osmaniye'de, TOKİ kampanyasını kullanarak dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.
- Sahte internet siteleri aracılığıyla vatandaşları dolandıran 22 şüpheliden 18’i tutuklandı.
- Şüpheliler, yüzlerce kişiden 23 milyon TL haksız kazanç elde etti.
Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TOKİ kampanyasını fırsata çevirmeye çalışan dolandırıcılara yönelik çalışma başlattı.
Yapılan teknik ve fiziki takipte, şüphelilerin TOKİ'nin resmi internet sitesini bire bir kopyalayarak sahte web siteleri oluşturdukları, bu siteler üzerinden reklam vererek vatandaşları yönlendirdikleri tespit edildi.
ÇEŞİTLİ VAATLERDE BULUNDUKLARI MAĞDURLARDAN PARA İSTEDİLER
Dolandırıcıların, sahte siteler aracılığıyla konut başvurusu, ara kat, güney cephe, sigorta bedeli ve kurada öncelik gibi vaatlerde bulunarak, vatandaşlardan IBAN yoluyla para talep ettikleri belirlendi.
Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, olayın organize şekilde gerçekleştirildiğinin belirlenmesi üzerine Osmaniye polisi operasyon için harekete geçti.

10 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Bu çerçevede, Osmaniye merkezli 10 ilde eş zamanlı düzenlenen 'İlk Evim' kod adlı operasyonda, 22 şüpheli gözaltına alındı.
Türkiye genelinde yüzlerce kişiyi dolandırarak yaklaşık 23 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri belirlenen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

ŞÜPHELİLERDEN 18'Sİ TUTUKLANDI
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 18'i tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
