Pitbull saldırısına uğrayan Asiye’ye, doku nakli
DHA

Gaziantep'te Beştepe Mahallesi'nde, 22 Aralık günü bir sitede apartman görevlisi olarak çalışan Hüseyin Ateş'in kızı 4 yaşındaki Asiye , bahçede oyun oynarken 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı.

Asiye'nin çığlıklarını duyanlar, yardıma koştu. Güçlükle kurtarılan Asiye Ateş'e ilk müdahale, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yapıldı. Ardından özel bir hastaneye sevk edilen Asiye Ateş, ameliyat oldu.

AMBULANS UÇAKLA ANTALYA’YA GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla Asiye, gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra dün sabaha karşı Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen ambulans uçakla Antalya'ya getirildi.

Ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen Asiye, Pediatri Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı.

Genel durumunun iyiye gittiği öğrenilen Asiye'nin takibi yoğun bakım ünitesinde yapıldı.

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye’ye, doku nakli ARŞİV VİDEO

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye’ye, doku nakli

DOKU NAKLİ BAŞLADI

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı tarafından takip edilen Asiye'nin doku nakli ameliyatının gerçekleşmesi için enfeksiyon bulguları değerlendirildi.

4 yaşındaki Asiye Ateş'e Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından doku nakline başlandı.

"NAKLEDİLEN DOKULAR SAĞLIKLI"

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında yaralanan Asiye Ateş'e gerçekleştirilen yaklaşık 4 saat süren doku nakliyle ilgili açıklama yaptı.

Prof. Dr. Yıldıray Çete, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Köpek saldırısı sonrası ilk müdahaleleri yapılıp hastanemize sevki yapılan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in yüz ve saçlı bölgesindeki doku kayıpları için ilk seans ameliyatı gerçekleştirildi. Doku nakilleri mikrocerrahi yöntemle yapıldığı için ilk birkaç günlük dönemde doku ile ilgili riskleri olmakla birlikte şu an itibarıyla hem nakledilen dokular sağlıklı hem de hastanın yaşam bulguları stabildir. Hastamızın yoğun bakın ünitesinde izlemine devam edilecektir. Süreç ile ilgili bilgi verilmeye devam edilecektir."

"SAĞLIK BOYUTUNU ELE ALDIK"

Prof. Dr. Özkan, "Sağlık boyutunu ele aldık. İlerleyen dönemde kozmetik ve estetik açıdan yeni ameliyatlar yapacağız" dedi.

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye’ye, doku nakli

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ASİYE'NİN BABASIYLA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece Asiye Ateş'in babası Hüseyin Ateş ile telefonda görüştü. Görüşmede Erdoğan, "Asiye'nin gözlerinden öpüyorum. Ben devamlı Ömer Bey'le irtibat halinde olacağım. Rabbim şifalar versin inşallah. Gerek vali bey, gerekse de belediye başkanımız Fatma Hanım gereğini yapar. Asiye'nin gözlerinden öpüyorum. Rabbimden şifalar diliyorum. Namazlarda dua edeceğim." dedi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Pediatri Yoğun Bakım Ünitesi önünde bekleyen Ateş ailesi, kızları Asiye'nin sağlığına kavuşacağı günü beklerken, baba Hüseyin Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüklerini ve desteklerini esirgemediğini anlattı.

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye’ye, doku nakli

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye’ye, doku nakli

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye’ye, doku nakli

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)