
Rize'nin Pazar ilçesinde inek, doğum sırasında felç geçirdi.
İlçeye bağlı Aktaş köyünde Yılmaz Uygur'a ait inek, gece yarısı doğum yaptı.
DOĞUMDAN SONRA FENALAŞTI
Uygur, inek doğumdan sonra fenalaşınca veterineri aradı. Veteriner, ineğin felç geçirdiğini söyleyince Uygur, yetkililerden yardım istedi.
İl Özel İdare ekiplerine haber verilmesinin üzerine ilçeye 6 kilometre uzaklıktaki köye veteriner ulaştırılması için çalışma başlatıldı. Çalışma sonucunda veteriner köye ulaşarak ineğe iğne yaptı ve serum bağladı.
Rize'de doğum sonrası felç geçiren ineğe müdahale edildi ViDEO
KAPALI KÖY YOLU TELAŞLANDIRDI
Veteriner tarafından müdahalede bulunularak ilaç takviyesi yapılan ineğin durumunun iyiye gittiği öğrenildi.
Yılmaz Uygur, köy yolunun yaklaşık 75 santimetre yağan kar nedeniyle kapalı olması üzerine büyük bir telaş yaşadıklarını söyledi.
YOL AÇILDI, İNEĞE MÜDAHALE EDİLDİ
Veterineri telefonla aradıklarını kaydeden Uygur, "Bize hayvanın felç geçirmiş olabileceğini söyledi. Telaşlandık ve muhtarımızdan destek istedik. Belediye başkanımızı ve diğer yetkilileri aradık. Sağ olsunlar kar nedeniyle kapalı olan yolun Özel İdare ekipleri tarafından açılmasını sağladı ve veteriner gelerek müdahalede bulundu. Allah devletimizden razı olsun. İnşallah hayvanımız iyileşecek." diye konuştu.
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
Daha Fazla Yorum Yükle
0 Yorum Yapılmış