Samsun'un İlkadım ilçesi Orhan Gencebay Caddesi’nde 5 Şubat günü saat 16.00 sıralarında çöpten bebek ağlaması sesi duyan vatandaşlar, çanta içerisinde bir bebek olduğunu fark etti.
Koynunda içine çay konulmuş bir şekilde biberon bulunan bebek için 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verildi.
TEDAVİ ALTINA ALINDI
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından kız bebeği Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırdı. Bebek burada koronavirüs ünitesinde tedavi altına alındı.
Bebeğin, tedavisinin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edileceği öğrenildi.
Samsun'da çöpe atılan bebeğin annesi yakalandı ViDEO

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENDİ
Olayla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri soruşturma başlattı. Ekipler, bölgede çok sayıda güvenlik kamerasına el koyarak şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için harekete geçti.
AFGAN ANNE VE EBE YAKALANDI
Teknik ve fiziki takip sonucu şüphelilerin, farklı isim kullandıkları ve yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptıkları belirlenen Afgan uyruklu anne Haniye M. ve doğumu gerçekleştirdiği öğrenilen ebe Arifeh M. olduğu belirlendi. Ekipler, şüphelileri gözaltına aldı.
Sorguları tamamlanan Hanıyeh M.ve annesi Arıfef M. "kasten öldürmeye teşebbüs ve aile yükümlülüğünü yerine getirmemek" suçundan Samsun Adliyesine sevk edildi.
Gazetecilerin adliye girişi, "Bebeğini neden terk ettin, pişman mısın?" sorusuna Hanıyeh M. "Pişmanım" diye cevap verdi.
SERBEST KALDILAR
Savcı tarafından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen anne ve kızı yurt dışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
