Sivas’ta ‘kocan cinayet işledi’ dolandırıcılığı
İHA

Sivas’ın Ulaş ilçesine bağlı Yenikarahisar köyündeki evinde kocasının olmadığını fırsat bilen dolandırıcılar, Nergis Kösedağ’ı telefonla arayarak kendilerini jandarma olarak tanıttı.

Telefonda Kösedağ'a "Kocan cinayet işledi. Evinde değerli eşyan var mı? Kocanı hapse girmekten kurtaralım" dediler.

TELAŞA KAPILDI

Duruma ilk önce inanmayıp telaşa kapılan Nergis Kösedağ, bir süre sonra dolandırıcıların oyununa gelerek evinde kızının düğününden kalan yaklaşık 45 bin liralık bilezik olduğunu söyledi.

Bu durum üzerine dolandırıcıların biri Kösedağ’a telefonu kapatmamasını söyleyip oyaladı, diğer dolandırıcı ise ticari taksiyle kadının evine gelip bilezikleri aldı.

Sivas’ta ‘kocan cinayet işledi’ dolandırıcılığı

45 BİN LİRALIK BİLEZİĞİ ALIP, GİTTİ

Geldiği gibi ticari taksiyle köyden ayrılan dolandırıcı, yaklaşık 45 bin lira değerindeki bileziklerle kayıplara karıştı.

Dolandırıcının spor ayakkabısından durumun farkına varan Nergis Kösedağ, kocasının eve gelmesiyle büyük bir şok yaşadı.

Dolandırıldıklarını anlayan çift, jandarmaya giderek şikayette bulundu.

Sivas’ta ‘kocan cinayet işledi’ dolandırıcılığı

DOLANDIRILDIĞINI GEÇ FARK ETTİ

Dolandırıldığını geç fark eden Nergis Kösedağ, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Telefonla beni aradılar, ‘Kocan bir cinayet işledi’ dediler. Bende ‘benim kocam bir cinayet işlemez’ dedim. ‘İşlemiş, kimliği kadının ayağının altında şu anda kocanı karakola getirecekler’ dediler. Bende beni kocamla görüştürün dedim. ‘Tamam, Nergis teyzeciğim’ dediler. Gelecek diye beni çok oyaladılar. Sonra ‘kocan geldi’ dediler. Bende beni kocamla görüştürün dedim.

Sivas’ta ‘kocan cinayet işledi’ dolandırıcılığı

‘Görüştüreceğiz Nergis teyzeciğim’ diyerek oyaladılar. Köyün muhtarı da geldi dediler. Ama ben yine o sırada kocamla görüşmek istiyorum dedim. ‘Biz gelip seni de götüreceğiz’ dediler. Bende kocamla görüşmezsem gelmem dedim. ‘Neyin var’ dediler. Ben de hiçbir şeyim yok dedim. Bir daha ‘hiç mi bir şeyiniz yok’ dediler, bende sadece kızımın düğününden altını kaldı onlar var dedim.

‘Biz geleceğiz sadece 3 bilezik ile kimliğini alacağız. Resmini çekip göndereceğiz’ dediler. Tekrar telefon başına geçtim, beni kocamla görüştürün bilezikleri verdiğimi söyleyeceğim dedim. Onlar da ‘tamam teyzeciğim’ deyip telefonu kapattılar. Bende öylece kaldım. Adam altınları aldı gitti. Şaşkın şaşkın gidince ayakkabılarına baktım ki spor ayakkabısı var. Eyvah bunlar beni telefonda işlettiler dedim. Jandarmaya şikayette bulunduk.”

Sivas’ta ‘kocan cinayet işledi’ dolandırıcılığı

“BİZ YANDIK BAŞKALARI YANMASIN”

Süleyman Kösedağ ise “Ben o gün sabah kalktım, Ulaş ilçesine gittim. Bu adamlar da benim evde olmayışımı fırsat bilip, hanımımı telefonla işletip dolandırmışlar. Ulaş ilçesinde aşağı yukarı 1-2 saat durdum. Hatta ben beldenin içine girdiğimde o ticari taksiyi gördüm. Ama ne bilim benim evime soyguna geldiklerini. Evime geldiğimde hanım beni görünce şok oldu. Benim karakolda olduğumu söylemişler. Hanıma biraz sitem ettim ama olan olmuş dedim. Hanımın kimliğini alıp karakola gittim, başvuru da bulundum. En azından kimlikle bir sahtekarlık yapmasınlar dedim. Bunların bulunmasını istiyoruz. Biz yandık başkaları yanmasın.” şeklinde konuştu.

Sivas’ta ‘kocan cinayet işledi’ dolandırıcılığı

KÖY MUHTARI UYARDI

Köylerinde yaşanan dolandırıcılığın ardından köy sakinlerine uyarılarda bulunan Yenikarahisar köyü muhtarı Mustafa Deniz, “O sırada yenge yalnız burada. Süleyman abi Ulaş ilçesinde olduğunu söylemiş. Bizde buraya geldiğimiz de yenge olanı jandarmaya anlattı ama zaman geçti. Biz bulunmasını istiyoruz. Aynı zamanda köylü halkına sesleniyorum. İnşallah böyle hatalara düşmezler. Böyle durumlarda jandarma, muhtar var. Bunlara haber verirlerse çok memnun oluruz.” ifadelerini kullandı.

Sivas’ta ‘kocan cinayet işledi’ dolandırıcılığı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)