Ukrayna’da, sığınaktaki Türkün eşi ve çocuğu koronavirüse yakalandı
DHA

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş, Ukrayna'da akrabaları bulunan Türk vatandaşları endişelendiriyor…

Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan Gönül Yılmaz (68), Ukrayna'nın Odessa şehrinde kafe işletmeciliği yapan yeğeni Özgenç Yılmaz ile Ukraynalı gelinleri Darya ve 2 yaşındaki Elif için endişe duyuyor.

Yılmaz, yeğini ve geliniyle her gün görüntülü görüşürken, Ukrayna ile ilgili haberleri dikkatle takip ediyor.

“SIĞINAKLARDA KALIYORLAR VE BU DURUM BİZİ ENDİŞELENDİRİYOR”

Savaşın bir an önce bitmesi için dua ettiğini belirten Yılmaz, "Yaşadığımız bu durum, kız kardeşim olan annesini ve beni çok korkutuyor. Sürekli dua ediyoruz. Orada her gün atılan bombaların ve kurşunların altında yaşamaya çalışıyorlar. Sığınaklarda kalıyorlar ve bu durum bizi endişelendiriyor. Allah yardımcıları olsun. Görüntülü arayıp, konuşuyoruz. Durumlarını sürekli takip ediyoruz ama korkularımız devam ediyor. Allah onlara sağlıklı bir ömür versin, inşallah bu savaş bir an önce biter ve insanlar ölmez." dedi.

Ukrayna’da, sığınaktaki Türkün eşi ve çocuğu koronavirüse yakalandı

“BİNALARIN NEREDEYSE TAMAMININ ALTINDA SIĞINAKLAR VAR”

Yaşadıkları sığınakta teyzesiyle görüntülü görüşen Özgenç Yılmaz ise eşinin ve 2 yaşındaki çocuklarının koronavirüse yakalandığını, bundan dolayı da yaşadıkları binaların altında olan sığınaklarda ayrı yerlerde kaldıklarını söyledi.

Eşini ve çocuğunu bu nedenle göremediğini anlatan Özgenç Yılmaz, "Evlendikten sonra Odessa'ya yerleştim. Kafe işletiyoruz. Şimdi dışarı çıkamıyoruz. Daha önceki savaşlardan dolayı binaların neredeyse tamamının altına sığınaklar var. Biz de şimdi bu sığınaklarda kalıyoruz.

Ukrayna’da, sığınaktaki Türkün eşi ve çocuğu koronavirüse yakalandı VİDEO


“MARKETLERDE GIDALAR NERDEYSE TÜKENDİ”

Savaş başladıktan sonra ise marketlerde gıdalar nerdeyse tükendi. Eczanelerde ilaç sıkıntısı yaşanıyor. Burada herkese silah verildi. Bize de silah vermek istiyorlar. İnanılmaz bir direniş gösteriliyor. Bu durum Rusları şaşırtıyor. Bizim yaşadığımız bölgede daha önce Rusça konuşuluyordu, savaş sonrası ise Ukraynaca konuşuluyor. İnşallah bu savaş da bir an önce biter ve savaşsız bir ortam oluşur." diye konuştu.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)