Van'da köpekler, kız çocuğuna saldırdı
ensonhaber.com

Başıboş köpeklerin yaşattığı korku ve saldırı terörü, birçok kişinin yaralanmasına, hatta aralarında çocukların da olduğu mağdurların hayatlarını kaybetmesine neden oldu.

Bazı belediyeler halen yetersiz kalıyor

Sokaklarda giderek daha tehlikeli bir sorun olmaya başlayan başıboş köpeklerle ilgili yetkililerden daha titiz çalışmaları beklenirken, istenmeyen olaylar serisine bir yenisi daha eklendi.

Van'da köpekler, kız çocuğuna saldırdı - VİDEO

7 köpek genç kıza saldırdı

Ne zaman meydana geldiği henüz bilinmeyen olay, Van'ın Tuşba ilçesinde bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi yolu üzerinde gerçekleşti.

Yoldan geçen bir genç kız, kendisine doğru koşarak yaklaşan bir köpeği savuşturmak isterken diğer 5 köpek birden kıza hamle yaptı.

Üzerine gelen köpeklerle şoka giren genç kız, kendini korumaya çalışarak kaçarken güvenlik kamerası alanından çıkmıştı.

Genç kız yaralanmadan kurtarıldı

Verilen bilgiye göre, köpeklerin saldırdığı genç kızın, üniversitede görev yapan güvenlik personellerinin durumu fark etmesiyle yaralanmadan kurtarıldığı öğrenildi.

Van'da köpekler, kız çocuğuna saldırdı

Köpekler barınağa götürülecek

Olayın ardından konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Allahverdi, saldırgan köpeklerin toplatılması için ekiplerin sürekli sahada olduğunu söyledi.

"Ekiplerimiz sürekli sahada"

Üniversite yerleşkesindeki saldırgan köpekleri toplattıklarını anlatan Allahverdi, şunları kaydetti:

"Saldırgan köpekleri kesinlikle sokaklarda bırakmıyoruz. Şu ana kadar yasaklı ırklar arasında yer alan 40'ı pitbull olmak üzere 65 saldırgan köpeği barınağımıza getirdik. Ekiplerimiz sürekli sahada. Üniversite bölgesi için ayrı ekip kurduk. Öğrencimize saldıran köpekleri de kısa süre içerisinde yakalayıp barınağa getirdik. İhbar alır almaz bölgede çalışma başlattık. Şu an ekiplerimiz yeniden aynı bölgede çalışmalarını sürdürüyor."

Van'da köpekler, kız çocuğuna saldırdı

Van'da köpekler, kız çocuğuna saldırdı

Van'da köpekler, kız çocuğuna saldırdıVan'da köpekler, kız çocuğuna saldırdıVan'da köpekler, kız çocuğuna saldırdı

Van'da köpekler, kız çocuğuna saldırdı

Van'da köpekler, kız çocuğuna saldırdı