Yazar Beki İkala Erikli'nin katiline ağırlaştırılmış müebbet
DHA

İstanbul’un Beyoğlu ilçesi Kabataş Ömer Avni Mahallesi İnebolu Çıkmazı'nda bulunan Saadet Apartmanı'nda 15 Aralık 2016'da meydana gelen olayda, yaşam koçu ve yazar Beki İkala Erikli, iş yerinin bulunduğu apartmana girdiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı.

Saldırı sonrasında kaçan Sinem Koç, Küçükçekmece'de annesiyle birlikte kaldığı evde yakalanmıştı. Polis tarafından gözaltına alınan Koç, çıkarıldığı mahkemece 17 Aralık 2016'da tutuklanmıştı.

“RUHLAR GÖRÜYORUM, BU HALİMDEN YAZAR SUÇLU”

30 Mart 2017'de görülen ilk duruşmada savunma yapan Sinem Koç, kitaptaki mesajlardan etkilenerek bir yıl boyunca etrafında mesajlar aradığını belirtip, "Her gece ruhlar görüyordum. Örümceklerin vücudumda gezip tükürdüğünü görüyordum. Saçlarımı tarayamaz, hiçbir işi yapamaz hale geldim. Bu halimden kitabın yazarının sorumlu olduğunu düşünüyorum." demişti.

Sanık Sinem Koç, 29 Mayıs 2018 tarihli duruşmada, "kasten tasarlayarak adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Sanık Koç, "ruhsatsız silah taşıma" suçundan da 1 yıl hapis ve 600 TL adli para cezası almıştı.

Yazar Beki İkala Erikli'nin katiline ağırlaştırılmış müebbet

YARGITAY KARARI BOZMUŞTU

Ancak Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını, Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınan rapor ile Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas ve 4. Adli Tıp İhtisas Kurulu'ndan alınan raporlar arasında çelişki bulunduğu, sanığın Adli Tıp üst Kurulu'na gönderilerek muayenesi yapıldıktan sonra hukuki durumunun belirlenmesi gerekirken eksik inceleme ile hüküm kurulması nedeniyle bozmuştu.

CEZASI BELLİ OLDU

Yazar Erikli'yi öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan ancak Adli Tıp Kurumu raporlarındaki çelişki nedeniyle davası Yargıtay’da bozularak yeniden yargılanan Sinem Koç’un cezası belli oldu.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Sinem Koç ve taraf avukatları katıldı.

CEZAİ SORUMLULUĞU TAM ÇIKTI

Mahkeme başkanı, sanık hakkında Adli Tıp Kurumu raporunun mahkemeye gönderildiğini ve raporda, sanığın atılı suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğunun belirtildiğini tutanağa geçirdi.

Duruşma savcısı, sanığın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Yazar Beki İkala Erikli'nin katiline ağırlaştırılmış müebbet

"KİTABIN ETKİSİNDE KALDIM"

Mütalaaya karşı son savunmasını yapan sanık Sinem Koç, "Kitabın etkisinde kaldım. Ben kendimi öldürecektim. Silahı da bu nedenle aldım. Olaydan çok pişmanım. Vicdanınıza sığınıyorum." diyerek kitabın psikologlar tarafından incelenmesini talep etti.

"CEZASINDA İNDİRİM YAPILMASIN"

Şikayetçiler avukatı Dilek Helvacı ise mütalaaya katıldıklarını belirterek "Olaydan bir gün sonra 'Şeytanı öldürdüm' diye basın açıklaması yapması nedeniyle hakkında takdiri indirim nedenleri yapılmamasını talep ediyoruz." dedi.

Esasa etkili olmayacağı gerekçesiyle mahkeme heyeti, kitabın incelenmesi talebini reddetti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET ALDI

Heyet, sanık Sinem Koç'u "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme, sanığın suçtan pişman olduğunu gösterir herhangi bir davranışı gözlemlenmediğini, yeniden suç işlemeyeceği yönünde mahkemede olumlu kanaat oluşmadığı gerekçesiyle cezasında herhangi bir takdiri indirim de yapmadı.

Yazar Beki İkala Erikli'nin katiline ağırlaştırılmış müebbet

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)