Yunan güçlerinden taşlı ve silahlı taciz

Balıkesir Altınoluk ile Çanakkale'nin Küçükkuyu mevkisi arasında bulunan Midilli Adası bölgesindeki Türk kara sularında avcılık faaliyetinde bulunan Türk bayraklı balık avlama teknesine, Yunanistan Sahil Güvenlik botundan taşlar atıldı, ardından da ateş açıldı.

Kısa süre sonra tacizlerine son veren Yunanistan botu, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı botunun gelmesiyle uzaklaşarak gözden kayboldu.

Taciz anını anlattı

Balıkçı Ahmet Gümüş, taciz anını İHA’ya anlattı.

Gümüş, şöyle konuştu:

“Balıkesir Küçükkuyu ve Midilli arasında bulunan balıkçı teknemizde dün itibariyle bizlere taciz yapılmıştır. Yunan Sahil Güvenlik Botu tarafından, bu yunan botu bize taşla saldırdı.

‘Siper aldık, silahla ateş açıldı’

Görüntülerde mevcuttur. Taşla saldırdığı için bizler de kendimizi siper aldık. Siper aldıktan sonra bu Yunan botu bize silah ile taciz ateşi açtı. Biz de Sahil Güvenlik Komutanlığına bilgi verdik.

Yunan güçlerinden taşlı ve silahlı taciz ViDEO

“Artık bıktık”

Sahil Güvenlik Komutanlığı botu olay yerine geldikten sonra Yunan Sahil Güvenlik botu kendi sularına gitmiştir. Bu saldırı ve taciz olayları bu balıkçılara devamlı oluyor, bu Yunan tarafından bu tacizler yapılmakta yani yetkililerden yardım istiyoruz. Artık bıktık.

“Biz de silah mı kullanalım?”

Yani taş atmak ne demektir? Ya onlar taş attılar diye biz de silah mı kullanalım ne yapalım yani. Artık yeter, biz kendi kara sularımızda avlanamıyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz.”

Yunan güçlerinden taşlı ve silahlı taciz

Yunan güçlerinden taşlı ve silahlı taciz