Dünya manşetlerinde günün başlıkları
ensonhaber.com

ALMANYA – DIE TAGESZEITUNG

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin daveti üzerine 5 Şubat’ta yapacağı “Birliğin Durumu” konuşmasını manşetten duyuran Alman gazete, bu haberi, Temsilciler Başkanı’nı destekleyen bir yaklaşımla “Trump’ın …… tut ve hakkından gel Pelosi!” başlığıyla verdi.

Dünya manşetlerinde günün başlıkları

Federal hükümetin yeniden açılıp, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında Meksika duvarı krizi müzakerelerin yeniden başlamasının ardından, Temsilciler Meclisi Başkanı ve Demokrat Parti üyesi Nancy Pelosi, Trump’a “Birliğin Durumu” konuşmasını yapması için defalarca davet göndermişti. Bu davetleri reddeden Trump, Pelosi’nin baskılarına dayanamayarak Pelosi’nin belirlediği tarihi kabul etmek zorunda kaldı.

Nancy Pelosi, Demokrat kimliği ve Trump hükümetine olan muhalif tavırlarıyla biliniyor.

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

WSJ, ABD'de 35 gün süren federal hükümet krizinin geçici olarak durulmasının ardından Başkan Donald Trump’ın 5 Şubat’ta yapacağı, Kongre'deki yıllık "Birliğin Durumu" konuşmasını ana sayfadan duyurdu. ABD hükümetinin, Venezuela için yeni bir yaptırım paketi açıklayarak, Venezuela'nın devlet petrol şirketi PDVSA'nın ABD'li şirketlerle iş yapması ve onlardan nakit kabul etmesi yasaklaması ve Adalet Bakanlığı’nın, Çinli telekomünikasyon şirketi Huawei'yi "ABD'li şirkete ait ticari sırları çalmak" ve "bankaları dolandırmak"la suçlaması, gazetenin manşetinde yer alan diğer konulardan oldu.

Dünya manşetlerinde günün başlıkları

ABD – THE NEW YORK TIMES

ABD'nin Venezuela'ya yönelik hamleleri devam ederken, Washington yönetiminin, Venezuela'nın resmi petrol şirketi PDVSA'ya yaptırım uygulayacağını duyurması, NYT’ın da gündemindeydi. ABD ile Taliban arasında süren barış görüşmelerinde barış taslağının çerçevesi üzerinde mutabık kalındığının bildirilmesi, diğer bir gündem manddesi olarak manşette yer aldı.

Dünya manşetlerinde günün başlıkları

ABD – FINANCIAL TIMES

Küba’nın başkenti Havana’yı vuran kasırga, FT’ın manşetinde yer aldı. 3 kişinin öldüğü, 172 kişinin ise yaralandığı kasırga sonrası Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, hasarın zararının giderilmesi için çalışmaların başladığını açıkladı.

Dünya manşetlerinde günün başlıkları

İNGİLTERE – THE TIMES

İngiliz parlamentosundaki "B Planı" oylamasının ardından, Avrupa Birliği’nin, Brexit'e ilişkin "acil durum" planının ele alacağı, The Times’ın ana sayfasında yer aldı.

Dünya manşetlerinde günün başlıkları

İNGİLTERE – THE GUARDIAN

Başbakan Theresa May'in, Brexit anlaşmasının reddedilmesinin akabinde ülkenin izleyeceği yolu belirleyecek oylamaları irdeleyen gazete, İrlanda krizini ele alarak, Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti arasındaki sınır konuşmalarına ilişkin sorunları gündeme taşıdı. Ana sayfada yer alan diğer bir başlık ise, Brezilya’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen baraj felaketindeki bilançolar ve arama-kurtarma çalışmaları oldu.

Dünya manşetlerinde günün başlıkları