Dış basından derlenen haberlerde bugün
ensonhaber.com

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

ABD’li gazetenin gündeminde Apple’ın, düşen iPhone satışları ile birlikte şirketin yeni ana gelir kaynağı olacak tamamen yeni bir ürün ya da hizmet arayışına girdiği iddiası vardı. ABD Başkanı Trump’ın ilan ettiği ‘ulusal acil durum’un, Kaliforniya eyaleti idaresi tarafından, kaldırılması amacıyla dava edilmesi de manşetten paylaşıldı.

Dış basından derlenen haberlerde bugün

ABD – THE NEW YORK TIMES

ABD'de 16 eyaletin, Başkan Donald Trump'ın Meksika sınırına örülecek duvarı finanse etmek için ilan ettiği "ulusal acil durumun" kaldırılması amacıyla mahkemeye başvurması NYT’ın da ana sayfasında yer aldı. Trump’ın Venezuela Devlet Başkanı Maduro’yu destekleyen Venezuelalı üst düzey askerlere yönelik tehditleri de, gazetenin gündemindeki diğer bir konuydu.

Dış basından derlenen haberlerde bugün

İNGİLTERE – THE TIMES

ABD Başkanı Donald Trump’ın, ülkesi ile Çin arasındaki ticari anlaşmazlıklara çözüm bulmaya ilişkin görüşmelerde, ateşkes süresinin sona ermesinin ardından yaptırımları uygulamaya devam etme isteğini gündeme getiren gazete, Birleşik Krallık'ta ana muhalefetteki İşçi Partisi'nde yedi milletvekili istifa etmesini de manşete taşıdı.

Dış basından derlenen haberlerde bugün

İNGİLTERE – THE GUARDIAN

Guardian’ın gündeminde de, İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi üyesi 7 milletvekili parti üyeliğinden istifa etmesi vardı. Vekillerin kararında, İşçi Partisi lideri Corbyn'in Brexit politikaları ve parti içindeki anti-semitizm tartışmaları etkili oldu.

Dış basından derlenen haberlerde bugün

FRANSA – LE MONDE

Fransa’da Sarı Yelekliler eylemleri esnasında bir grup göstericinin, Fransız düşünür Alain Finkielkraut’u "Siyonist", "Fransa bizimdir", ve "Halk seni cezalandıracak" sözleriyle taciz etmesi Fransa'da tepkiye yol açtı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptığı açıklamada saldırıya tepki göstererek buna göz yumulmayacağını bildirdi. Macron’un tepkisinin ardından Fransa’da bir grup milletvekilinin, Siyonizm karşıtlığının "Yahudi düşmanlığı" gibi suç sayılması için bir kanun teklifi sunmaya hazırlanması, Fransız gazetenin gündemindeydi.

Dış basından derlenen haberlerde bugün