Dünya manşetlerinde hafta sonu
ensonhaber.com

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

Pakistan ile Hindistan arasındaki krizi manşete taşıyan gazete, Pakistan’ın, çarşamba günü ihtilaflı Keşmir bölgesi yakınlarında düşürdüğü Hint savaş uçağının pilotu Abhinandan Varthaman'ı serbest bırakışını an asayfadan duyurdu. ABD Başkanı Trump’ın, Kuzey Kore lideri Kim ile Vietnam’da yaptığı nükleer zirve görüşmesinden anlaşmasız ayrılmasını da paylaşarak ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun görüşmeleri sürdürmek istediklerini ifade edişini de gündeme getirdi.

Dünya manşetlerinde hafta sonu

ABD – THE NEW YORK TIMES

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon)’nın geçtiğimiz aylarda, Afrika Komutanlığına (AFRICOM) bağlı görev yapan askerlerinin sayısını yüzde 10 düşüreceğini ve Batı Afrika'daki stratejisini değiştireceğini açıklamasının ardından, ülkenin müttefiklerinin, bölgedeki ABD güçlerinin azalmasından duyduğu endişeyi ana sayfaya taşıyan gazetenin gündeminde öne çıkan diğer bir başlık Meksika hükümeti yetkililerinin, Trump’ın göçmen politikasını destekleyen açıklamaları oldu.

Dünya manşetlerinde hafta sonu

İNGİLTERE – FINANCIAL TIMES

Uber’in rakip şirketi Lyft’in, halka arz (IPO) belgelerini bugün ilk defa kamuoyuna açması, Financial Times’ın gündem konusu oldu. Buna göre açıklanan belgelerdeki risk faktörleri arasında, şirketin Uber'la yarışabilmek için bisiklet ve scooter'lara ne kadar 'bahis oynadığı' da yer alıyor. Avrupa Birliği'nin Suudi Arabistan ve Porto Riko gibi ABD'ye bağlı toprakların da dahil olduğu bazı ülkeleri kara listeye ekleme adımının, birlik üyesi bazı ülkelerin hükümetleri tarafından reddedilmesinin ardından ABD’den gelen eleştiriler de manşete taşındı.

Dünya manşetlerinde hafta sonu

İNGİLTERE – THE INDEPENDENT

Pakistan’ın, Keşmir bölgesi yakınlarında düşürdüğü Hint savaş uçağının pilotu Abhinandan Varthaman’ı serbest bırakması, Indepedent’ın da manşetinde yer aldı.

Dünya manşetlerinde hafta sonu

İRAN – IRAN DAILY

ABD Başkanı Trump ile Kuzey göre liderinin  başarısız geçen görüşmesi İranlı gazetenin de manşetindeyken, istifası Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarfından kabul edilmeye İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in, “ABD’nin hiçbir zaman nükleer anlaşmada iyi bir sonuç elde etme ihtimali yok” açıklamaları da gazetenin manşetinde yer aldı. Zarif, "Başkan Trump, artık tantanalı  gösteriler ve yanar dönerlikle ciddi bir diplomasi ortaya konulamayacağının  farkına varmalı" dedi.

Dünya manşetlerinde hafta sonu