Bedelli askerlikte yaş ve ücret açıklandı İZLE

Bedelli askerlikte yaş ve ücret açıklandı İZLE

Davutoğlu yaptığı açıklamada bedelli askerlik uygulamasının yaş 28 bedel 18 bin TL olarak belirlendiğini açıkladı.

YAŞ 28 BEDEL 18

Bir önceki bedelli askerlik uygulamasında ücret 30 bin TL yaş ise 30'du. Beklenenden daha az kişinin başvuruda bulunduğu bedellinin ücret getirisi de hedeflenen 13 milyar liranın altında kalmıştı: 2 milyar TL. Şimdi ise Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasına göre, yaş 28 bedel ise 18 bin TL olarak belirlendi.

28 YAŞINDAN GÜN ALANLAR YARARLANACAK

Davutoğlu'nun açıklamasında, "1 Ocak 2015 tarihinde 28 yaşından gün almış olan yada 31 Aralık 2014 tarihi itibariyle 27 yaşını doldurmuş olun vatandaşlarımıza bedelli askerlik imkanı getiriliyor. Bu vatandaşlarımız 18 bin Türk Lirası demek karşılığında askerlik görevlerini yapmış sayılacaklar." ifadelerini kullandı. Ayrıca, bedelli ödemelerinde taksit uygulanmayacağı vurgulandı.

Başbakan Davutoğlu'ndan bedelli askerlik müjdesi İZLE

Davutoğlu'nun grup konuşmasından satırbaşları;

ENGELLİLERE AYRILAN BÜTÇEYİ 83 KAT ARTIRDIK

"Yarın 3 aralık dünya engelliler günü. Engelli kardeşlerimiz burada. Biraz önce konya’dan 7 veya 8 yaşında elmas kızımız geldi, bütün engellilerimiz adına bana ve sizlere selamlarını iletti. Her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Aslında bu insani ve vicdani bir görev. Bütün Ak Parti iktidarları döneminde gururla yaptığımız bir şey. 2010 yılında engellilere pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldık. 2013’te özürlü, çürük, sakat gibi ibareleri kaldırdık. 65 yaş üstündekilere bağlanan aylıkları yüzde 200-300 artırdık. Engelli maaşlarını genişlettik. Sadece Türkiye’de değil dünyada devrim mahiyetinde bir adım attık, evde bakım aylığı uygulamasıyla aileler engellilere sahip çıktı. Ayrılan bütçeyi 83 kat artırdık. Çarpıcı bir rakam.

34 BİN ENGELLİ MEMUR KADROLU ÇALIŞIYOR

Türkiye bütçe sınırlamaları olabilir ama gönlü gani bir milletin devletidir bu devlet. 3,3 katrilyon lira ödeme yaptık sadece evde bakım hizmeti olarak. İnşallah en kısa zamanda engellilerimiz için ücretsiz toplu taşıma için gerekli kararı alacağız. İşitme engelli kardeşlerimiz için işaret dilinin gelişmesine karar verdik. Engelli istihdamı bir başka karardı. Terk edilmiş durumda olmamalıydılar. Bu noktada çok geniş bir çalışma yürüttük. İlk defa engelliler için geçerli KPSS’yi gerçekleştirdik. Şimdi 34 bin 088 engelli memur olarak kadrolarda çalışıyor. Bu çerçevede bundan sonra da engellilerimiz için ne gerekiyorsa, bu salonu şereflendiren engelli kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz.

TERÖRLE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Bir süreç yönetimi mantığıyla ve terörle mücadele ederken gösterdiğimiz ciddiyetle uyuşturucuyla da mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede önce Türkiye'nin bütününde uyuşturucu haritasını çıkartacak şekilde her il bazında yapılacak çalışmalarla ilgili bir tespit çalışması yapacağız, araştırma merkezleri kuracağız, mahallelere kadar ineceğiz ve yapılması gerekenleri tespit edeceğiz.

HER İLE UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KOMİTELERİ KURULACAK

Yapısal bir reform da gerçekleştiriyoruz. Her yıl uyuşturucuyla mücadele şurası kararları izleme komitesi toplanacak, Bülent Arınç başkanlığında koordinasyon üst kurulu oluşturuyoruz, ayrıca teknik kurul oluşturuldu. Her bir ilde uyuşturucuyla mücadele komiteleri, her bir mahallere narko timler kuruyoruz.

ÇÖZÜM SÜRECİ ARTIK MİLLETE MAL OLMUŞTUR

Kesinlikle uyuşturucuyu Türkiye'de en kısa zamanda yok edeceğiz. Şu anda yüzde 2,7 civarlarında olan 15-24 yaş arasında uyuşturucu kullanımı ki Avrupa'ya göre çok daha düşük görünüyor, Avrupa'da yüzde 26'larda, yüzde 27'lerde; alacağımız tedbirlerle, viranelerin de yok edilmesiyle 2018'de yüzde 1,5'e, inşallah cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında da marjinal bir düzeye indirmeye kararlıyız. Artık çözüm süreci artık millete mal olmuştur. Kim hangi provakasyonu yaparsa yapsın başarıya ulaşacaktır.

AK PARTİ SEÇİM BARAJINDAN KORKMAZ

Biz baraj falan tanımayız. Biz sadece milleti tanırız. AK Parti baraj takıntısı olmayan bir parti. Bu barajı AK Parti getirmedi. Biz barajdan korkmayız. Barajdan korkanlar çağrılarımıza yanıt vermeyenlerdir. Bugün barajın kalkmasını iddia edenler, şu son tartışmalara kadar tam bir sükut halinde geçiştirdiler. Çünkü kendileri korkuyorlar. Barajdan korkanlar son 1,5 yıldır tekliflerimize cevap vermeyenlerdir. Seçimlere 6-7 ay kalmışken bu tartışma niye başladı? Amaç nedir? Bu tartışmalar üzerinden bir dizayn yapılmasına kesinlikle izin vermeyiz. Seçimler zamanında yapılacaktır. İstikrarsızlık bekleyenler boşuna heveslenmesin Ak Parti engelleri aşa aşa gelmiştir. Aşa aşa da yoluna devam edecektir."