Yabancı basında günün manşetleri
ensonhaber.com

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in, Venezuela’da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'ya destek vermek amacıyla yaptığı Kolombiya ziyareti, WSJ’ın gündeminde öne çıkan bir başlık oldu. Pence, bölgede Venezuela halkına yardım eden müttefiklerine 56 milyon dolar ek yardımda bulunulacağını da açıkladı. ABD'nin en büyük holdinglerinden olan, enerji, ulaştırma, havacılık, finans, sağlık gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren General Electric (GE)’in biyoeczacılık bölümünü tam 21.4 milyar dolar karşılığında bir diğer Amerikalı sağlık şirketi Danaher'e satışı ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun, Tesla'nın sahibi Elon Musk hakkında menkul kıymetler dolandırıcılığı suçlamasıyla açtığı davadaki yeni iddialar da gazetenin ana sayfasından paylaşıldı.

Yabancı basında günün manşetleri

ABD – THE NEW YORK TIMES

ABD, 2020'deki başkanlık seçimlerine giderken Demokratların açıklamaya başladığı aday isimlerinin masaya yatıran NYT, ABD ile ticaret savaşı devam eden Çin’in lideri Xi Jinping’in, Pekin’e yüzlerce yetkiliyi bir araya getirerek, ülkenin gelecek risklere karşı hazırlıklı olması gerektiğini aktardığı toplantıyı da manşete taşıdı.

Yabancı basında günün manşetleri

İNGİLTERE – THE TIMES

İngiltere İşçi Partisi ve Muhalafetin Lideri Corbyn’in, ülkenin Avrupa Birliği'nden ayrılmasına ilişkin yeni bir referanduma destek vereceği açıklaması, The Times’ın gündeminde öne çıktı.

Yabancı basında günün manşetleri

İNGİLTERE – THE GUARDIAN

Corbyn’in, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden anlaşmasız bir şekilde ayrılmasına karşı son çare olarak ikinci referandumu destekleyeceğini belirtmesi, The Guardian’da da manşet konusu olurken, En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanan İngiliz oyuncu Olivia Colman’ın konuşması da ana sayfayı süsledi.

Yabancı basında günün manşetleri

İRAN – IRAN DAILY

İran’da, Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in istifa etmesinin ardından, istifayı kabul etmeyen Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin, Dışişleri Bakanı’na sahip çıkarak yaptığı "Zarif Amerika ile mücadelenin ön cephesinde" açıklamaları, İran Daily’nin ana sayfasında yer aldı.

Yabancı basında günün manşetleri