Dış basından derlenen haberlerde bugün
ensonhaber.com

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

Kolombiya-Venezuela sınırında Venezuelalıların, Kolombiya'ya geçmek için sınır hattında büyük bölümü silahlı grupların kontrol ettiği ve "trocha" olarak adlandırılan yasa dışı patikaları kullanmaya devam etmesini manşete taşıyan WSJ, Devlet Başkanı Maduro üzerinde uluslararası siyasi baskının arttığına dair bir analize de yer verdi. Amerikalı yatırım bankası Goldman Sachs yayınladığı raporda, ABD ve Çin’in ticaret görüşmelerinde uzlaşma çıkma ihtimalinin yakın olduğunu belirtmesi de an asayfanın diğer bir öne çıkan konusu oldu.

Dış basından derlenen haberlerde bugün

ABD – THE NEW YORK TIMES

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında, Vietnam'ın başkenti Hanoi'de gerçekleşen zirvenin sonuçsuz kalmasının ardından ABD'nin Güney Kore ile düzenlediği tatbikatların bitirileceği gündeme taşıyan gazete, nükleer anlaşmazlık krizinin sonuçlarının Güney Kore yönetimi için de olumsuz sonuçlar doğuracağından bahsetti. İsrail’de 9 Nisan'daki seçim öncesinde hakkındaki üç yolsuzluk dosyasının davaya dönüşme ihtimalinin Başbakan Netanyahu’yu zor durumda bırakmasına da ana sayfadan veren gazete, İsrail’in Netanyahusuz bir siyasi iklime doğru ilerlediği yorumunda bulundu.

Dış basından derlenen haberlerde bugün

İNGİLTERE- FINANCIAL TIMES

ABD yönetiminin, Venezuela Devlet Başkanı’na yönelir darbe planlarında başarılı olması halinde, yerine gelecek Guaido iktidarına maddi destek vereceğine yönelik iddialar, FT’ın manşetindeydi.

Dış basından derlenen haberlerde bugün

İNGİLTERE – THE TIMES

İngiltere Başbakanı Theresa May’in, muhalefetteki İşçi Partisi’nin seçmenlerinin çoğunlukta bulunduğu bölgeler sağladığı 1.6 milyar sterlinlik yardımına yönelik yapılan  “May, Brexit oylamasında oy alabilmek için rüşvet veriyor” suçlamaları, gazetenin manşet konusuydu.

Dış basından derlenen haberlerde bugün

İNGİLTERE – THE GUARDIAN

Yapılan bir araştırmaya ana sayfada yer veren The Guardian, Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi(UKIP)’nin üyeliklerin aniden artmasıyla birlikte partinin İslam karşıtı aşırı sağcılara yaklaştığı görüşüne de yer verdi.

Dış basından derlenen haberlerde bugün

İRAN – IRAN DAILY

İranlı gazetenin gündeminde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını ve İsrail'in iki devletli çözümü devre dışı bırakmaya yönelik politikalarını eleştirdiği konuşması yer aldı.

Dış basından derlenen haberlerde bugün