Dünya basınından ana başlıklar
ensonhaber.com

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

Dünyanın en ünlü uyuşturucu karteli, Meksikalı Joaquin 'El Chapo' Guzman’ın, ABD yargılandığı mahkemece uyuşturucu kaçakçılığından suçlu bulunması, WSJ trafaından manşete taşındı. Trump’ın Çin'e yönelik tarife artırımında 1 Mart tarihini uzatma ihtimalinin bulunduğu açıklaması da gazetenin gündemindeydi.

Dünya basınından ana başlıklar

ABD – THE NEW YORK TIMES

El Chapo lakaplı Joaquin Guzman'ın ömür boyu hapis cezasına çarptırılması, NYT’ın da manşetini süslerken, Kongre’de, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında yaşanan prensip anlaşması sonrasında, Cumhuriyetçilerin, ABD Başkanı Trump’a, önerilen Meksika duvarı koşullarını kabul etmesi yönünde baskı yapması da ana sayfaya taşındı.

Dünya basınından ana başlıklar

İNGİLTERE – THE TIMES

İngiltere dış istihbarat servisi MI6 başkanının, Brexit anlaşmasının ülkeyi "ulusal güvenlik yönünden tehlikeye sokabileceği" ihtimalleri üzerine, emekliliğinden sonra da görevine devam edeceğini açıklaması, İngiliz gazetenin gündemindeydi.

Dünya basınından ana başlıklar

İNGİLTERE – THE GUARDIAN

İngiliz İçişleri Bakanlığı’nın, Zimbabwe’den gelen sığınmacıların sınır dışı edilmesini hızlandırmak için yaptıkları düzenlemeler, sığınmacı avukatları ve yardım kuruluşları tarafından eleştiri oklarının hedefinde yer aldı. İngiltere Başbakanı Theresa May’in, AB ile varılan Brexit anlaşmasında parlamentonun talep ettiği değişiklikleri gerçekleştirmek için milletvekillerinden zaman istemesi de ana sayfadan paylaşıldı.

Dünya basınından ana başlıklar

FRANSA – LE FIGARO

Fransa İçişleri Bakanı’nın, ülkedeki antisemitik eylemlerin yüzde 74 oranında arttığına yönelik açıklamaları, gazetenin manşetinden paylaşıldı.

Dünya basınından ana başlıklar

İRAN – IRAN DAILY

Theresa May’in, Brexit sürecindeki değişiklikleri düzenlemek için milletvekillerinden ek süre talabi, İranlı gazetenin de ana sayfasında yer aldı. Gazetenin manşetinde ise Suudi Arabistan’ın OPEC anlaşması kapsamında petrol fiyatlarında yaptığı artış vardı. Fiyatlardaki artış, ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmelerin sonucundan bir anlaşma olacağı umutları ve ABD’nin İran ve Venezuela’ya karşı yaptırımları ile desteklendi.

Dünya basınından ana başlıklar