8 şehit sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama

8 şehit sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama

Türkiye 8 şehidine ağlıyor.. Bu sabaha karşı, Hakkari'nin, Irak sınırında bulunan Şemdinli İlçesi'nin Dağlıca kesimindeki birliklere, PKK'lı teröristler tarafından ağır silahlarla 3 ayrı noktadan saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı. Çatışmada 18 terörist de etkisiz hale getirildi.

G-20 Zirvesi için Meksika'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8 askerin şehit düşmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve terörle mücadelenin devam edeceğini vurguladı..

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

İşte Başbakan Erdoğan'ın o açıklamaları

Dağlıca'daki hain, alçakça saldırı sonucunda 8 askerimizi kaybettik, şehit oldular. Allah rahmet eylesin. Milletimizin başı sağolsun. Bu arada yaralılarımız var. Yaralılarımızın da içlerinde temenni ederiz ki durumu ağır olanlar da şifa bulurlar. Allah kendilerine şifalar versin. Tabii tüm milletimizin başı sağolsun. Yaralılarımızın ailelerine sabırlar diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine sabırlar temenni ediyorum.

BU MÜCADELEYİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ

Tabii bu terörle olan mücadelenin birilerini de artık öyle zannediyorum ki çok daha farklı bir şekilde uyarmış olması lazım. Biz göreve geldiğimizden bu yana terörle mücadelede bu işin sadece güvenlik boyutunu değil, farklı boyutlarını da ele almak suretiyle çalışmalarımızı hep sürdürdük, sürdürüyoruz. Ama şunu çok açık söylemem lazım. Terörle mücadelede bir zamanlana, bir timing söz konusu değil. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Er veya geç bu işi başaracağız diyorum. Ve gerek Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi istikametinde, gerekse şu noktada özellikle parlamentoda grubu olan siyasi partilerle atacağımız adımlar çerçevesinde tüm medyasıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vermek suretiyle atacağımız adımlar çerçevesinde bu işi er veya geç başaracağız.

HİÇ KİMSE TERÖRÜ PAZARLIK KONUSU ETMESİN

Hiçbir zaman da terörü hiç kimse bizimle pazarlık konusu etmesin. Biz terörü hiçbir zaman pazarlık konusu olarak telakki etmedik. Bundan sonra da pazarlık konusu olarak düşünmeyiz

YAPILACAK TEK ŞEY TERÖRİSTLERİN SİLAH BIRAKMASIDIR

Yapılacak tek şey teröristlerin silahlarını bırakmalarıdır. Ondan sonra farklı ülkelere mi giderler bunlar, bu konu da denenmiş, söylenmiş şeylerdir. Buyursunlar gitsinler ama ülkemizde hiçbir zaman operasyonel bir sürekliliğe, yol haritasına biz müsaade etmeyiz, edemeyiz!

GÜNAYDIN DEMİRTAŞ

Demirtaş terör örgütünün silah bırakmasını ve TSK'nın da operasyonları durdurmasını istemiş. Biz bunu ne zamandan beri söylüyoruz. Ben bu siyasi partinin genel başkanına ancak 'Günaydın' diyebilirim. Yani güvenlik güçlerimiz operasyon meraklısı değildir.

BU BİR EĞLENCE TOPLANTISI DEĞİL

Gazetecilerin 'Programınız devam edecek mi' sorusuna Erdoğan, 'Bu bir eğlence toplantısı değil. Buradaki temaslarımızı tamamladıktan sonra Türkiye'ye döneceğiz' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Cezaevi'ndeki yangına ilişkin, ''Bu da yine terörle bağlantılıdır. Bunu da size söyleyeyim'' dedi.

8 şehit sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama