ABD Savunma Bakanı Irak'tan çıkmayacaklarını duyurdu
ensonhaber.com

Irak parlamentosu, geçen gün yabancı kuvvetlerin ülkeden çıkması yönünde karar aldı.

Bunun üzerine ABD Başkanı Donald Trump Irak'ı tehdit ederek, "Irak'a çok pahalı bir üs inşa ettik. Irak çıkmamızı istiyorsa harcalarımızın geri ödemesini yapmalı." açıklamasını yapmıştı.

TRUMP'IN AÇIKLAMASI SONRASI ABD KOMUTANI "ÇIKACAĞIZ" DEDİ

Ancak, AFP'nin de aktardığına göre ABD Deniz Piyadeleri Komutanı Tuğgeneral William Seely, Irak müşterek operasyon komutanlığına ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Irak'tan güvenli çıkış yapacağı yönünde bir mektup gönderdi.

ABD Savunma Bakanı Irak'tan çıkmayacaklarını duyurdu

Mektupta, koalisyon güçlerinin Irak'ta yeniden konuşlanma ve güvenli bir çıkış sağlamak için önlemler alacağı ve bölgedeki helikopter uçuşlarında artış yaşanacağı kaydedildi.

Diğer yandan mektupta, ABD öncülüğündeki koalisyonun, süreci önümüzdeki günlerde ve haftalarda hayata geçireceği belirtildi.

ABD SAVUNMA BAKANI MEKTUBU YALANDI

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Irak'tan çekileceklerine dair sosyal medyadaki mektubu yalanlayarak, "Irak'tan çekilmiyoruz; çekilme planımız da yok." dedi.

ABD Savunma Bakanı Irak'tan çıkmayacaklarını duyurdu

"BU AFFEDİLEBİLİR BİR HATA"

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley ise, konuya ilişkin açıklamasında söz konusu mektubun 'yanlışlıkla' paylaşıldığını belirtti. Milley, "Bu mektup bir taslak. Bu bir hataydı, imzasızdı, açıklanmaması gerekiyordu... Çok kötü yazılmış, çekilmeyi ima ediyor, olan şey bu değil." dedi.

Milley, "Bu affedilebilir bir hata, gönderilmemeliydi." diye ekledi.