ABD yine tehdit dolu açıklamalar yaptı
ensonhaber.com

Türkiye'nin Rusya ile iş birliği yapmasını kaldıramayan ABD, baskı yapmaya kalkıyor.

"TÜRKİYE'Yİ UYARDIK"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino, yaptığı açıklamada, "Bakan Pompeo, bölgedeki tek taraflı Türk askeri harekatının potansiyel olarak yıkıcı sonuçları olacağına dair uyarıda bulunurken, kuzeydoğu Suriye ile ilgili devam eden müzakerelere destek verdiğini belirtti." ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra Pompeo'nun, "S400'lerin alınmasından endişeli" olduklarını söylediği ve Türkiye'de tutuklu bulunan ABD vatandaşlarının serbest bırakılması gerektiğini belirttiği kaydedildi.

ABD yine tehdit dolu açıklamalar yaptı

Pompeo'nun açıklaması, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in "Türkiye'nin S-400 alımı NATO'ya çok büyük risk arz ediyor. Eğer Türkiye S-400 alımına devam ederse F-35 programından çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalır. Türkiye mutlaka bir seçim yapmalı." şeklindeki açıklamasının ardından geldi.

RUSYA İLE YAKINLAŞTINIZ BAHANESİ

Türkiye 1952 yılında NATO'ya üye oldu. NATO müttefiki ABD yıllardır Türkiye'yi Patriot konusunda oyaladı. Sonunda Rusya ile S-400 anlaşması yapılınca ABD çark etti. Türkiye kendi güvenliği için kendi önlemlerini almaya kalktığında ABD ve diğer NATO müttefikleri Rusya ile Türkiye'nin yakınlaşmasını bahane ederek yaptırım politikalarıyla tehdit etmeye kalktı.