Adı Galatasaray ile anılıyordu: Manchester City, Phil Foden'ın sözleşmesini uzattı

Premier Lig ekibi Manchester City, ismi Galatasaray ile anılan yıldız oyuncusu Phil Foden'ın sözleşmesinin 2030 yılına kadar uzatıldığını açıkladı. Foden, "Kulübe teşekkür edebilirim ve umarım önümüzdeki yıllarda da bu güveni karşılıksız bırakmam" dedi.

Ensonhaber Ensonhaber
Adı Galatasaray ile anılıyordu: Manchester City, Phil Foden'ın sözleşmesini uzattı
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Dünya Kupası'nın ardından transfer piyasası kızıştı.

Transfer piyasasında adı Galatasaray ile anılan Phil Foden’ın geleceği resmen netleşti.

SÖZLEŞMESİ UZATILDI

Manchester City, 26 yaşındaki İngiliz futbolcuyla sözleşme tazeleyerek dört yıllık yeni bir imza atıldığını duyurdu.

Sarı-kırmızılı ekibin transfer gündemine geldiği iddia edilen yıldız oyuncu, yapılan bu anlaşmayla birlikte 2030 yılına kadar City forması giymeye devam edecek.

'HEYECANLI OLDUĞUNU' SÖYLEDİ

İngiliz milli futbolcu, yeni sözleşmesinin ardından yaptığı değerlendirmede, geleceğini Manchester City’ye adamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Çocukluğundan beri tek hayalinin bu kulüpte oynamak olduğunu söyleyen Foden, takımın başına geçen Enzo Maresca ile yeniden çalışacağı için çok heyecanlı olduğunu ve İtalyan teknik adamın kulübün üçleme yaptığı dönemde tüm oyuncuların saygısını kazandığını ifade etti.

Foden, "Geleceğimi Manchester City'ye adamak benim için her şey demek. Bu kulüp için oynamak her zaman istediğim şeydi ve bu formayı giymek her zaman bir onur. Bana olan güvenlerini sürdüren ve inanan kulübüm için elimden geleni yapacağım. Kulüp personeline, takım arkadaşlarıma ve taraftarlara sadece teşekkür edebilirim ve umarım önümüzdeki yıllarda da bu güveni karşılıksız bırakmam." dedi.

KUPALARA AMBARGO KOYDU

İngiliz deviyle bugüne kadar adeta kupa koleksiyonu yapan Foden, kariyerine 6 Premier League, 5 Lig Kupası, 3 FA Cup, 3 Community Shield, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupa ve 1 FIFA Kulüpler Dünya Kupası olmak üzere toplam 20 büyük kupa sığdırdı.

A takım kariyeri boyunca mavi-beyazlı formayla 369 resmi maça çıkan Foden, bu karşılaşmalarda 110 gol atıp 68 asist yaparak muazzam bir skorer katkısı verdi.

Güncel piyasa değeri 70 milyon euro seviyesinde bulunan İngiliz yıldızın piyasa değeri, 2024 yılında 150 milyon euro seviyelerine kadar ulaşmıştı.