Alman Deutsche Welle'de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar adaylığı rahatsızlığa neden oldu
Alman basınından Deutsche Welle, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in “Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” sözlerinden rahatsız oldu. DW, Yunanistan manşetleri üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in “Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.” açıklaması, Yunanistan’da gündem oldu.
Yıllardır Ege ve Akdeniz’deki Türkiye üstünlüğünün daha uzun yıllar süreceği endişesine kapılan Yunan gazeteleri, açıklamadan sonra korku manşetleri attı.
ALMANYA'DAKİ RAHATSIZLIK YUNANLARI GEÇTİ
Ancak Almanya’daki rahatsızlık, kat kat büyük oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞANI HEDEF ALDI
Türkiye’de yayın yapan Deutsche Welle (DW), Yunanistan manşetleri üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef almaya çalıştı.

"2033'Ü HEDEFLİYOR"
DW’nin paylaşımında, Yunan basınının Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında kullandığı “2033’ü hedefliyor”, “7 yıllık döneme yelken açıyor” ifadelerine yer verildi.
Ayrıca DW'nin işaret ettiği ilgili haberlerden birinde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de 2018'de kabul edilen yeni başkanlık sistemine göre teknik olarak iki dönemle sınırlı olduğundan, normal kurallar çerçevesinde 2023'teki yeniden seçilmesinin ardından tekrar aday olamaz.
"ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPILIRSA ÜÇÜNCÜ DÖNEM İÇİN ADAY OLABİLİR"
Ancak, mevcut görev süresi içinde parlamento tarafından erken seçim çağrısı yapılırsa, yasal olarak üçüncü bir dönem için aday olabilir." ifadesine yer verildi.
Bu ifadeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi yönetmesine devam etmesinden duyulan rahatsızlığı ortaya koyması bakımından dikkat çekti.
