Almanya'da demiryolu grevi
ensonhaber.com

Seferlerdeki aksamaların tüm güne yayılabileceği belirtiliyor.

EVG ile Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) arasında iki aydır süren ücret pazarlıkları cumartesi günü başarısızlıkla sonuçlanmış ve sendika bunun üzerine grev ilan etmişti.

"GERGİNLİĞİ GEREKSİZ OLARAK TIRMANDIRMA"

Alman Demiryolları, grev ilanını "Gerginliği gereksiz olarak tırmandırma" olarak niteledi.

Almanya'da demiryolu grevi

Sendikaya yüzde 7'lik ücret artışı önerdiklerini belirten Alman Demiryolları İnsan Kaynakları Müdürü Martin Seiler, "Bu teklife karşılık müzakere masasını terk etmek kabul edilemez ve Noel döneminin ortasında müşterilerimizi tamamen gereksiz yere tedirgin ediyor.” diye konuştu.

ULAŞIM AKSADI

Grevle ilgili açıklama yapan EVG sendikası, eylemin şehir içi, şehirlerarası ve uzun mesafeli yük ve yolcu treni seferlerini etkileyeceğini duyurdu. Dört saatlik grev nedeniyle gün boyunca ülke çapında tüm demiryolu ulaşımının aksaması bekleniyor.

Almanya'da demiryolu grevi

Demiryolu çalışanlarının büyük bir bölümünü temsil eden sendika, maaşlardaki anlaşmazlık nedeniyle iş bırakma eylemlerinin kaçınılmaz olacağı uyarısını yapmış, Noel döneminde toplu ulaşımda sorunlar yaşanacağı endişeleri de artmıştı.

Almanya'da demiryolu grevi

TRAFİK FELÇ OLDU

Almanya genelinde yaşanan grev trafiği de felç etti. Yerel medyaya göre ülke genelinde 650 KM’ye varan araç trafiği oluştu.

Tren istasyonlarında insan kalabalığı oluşurken gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar süren insan trafiği bölgede resmen felç etkii yarattı.

Almanya'da demiryolu grevi