Altan Tan'dan Türklere Kur'an'ı Kürtler öğretti vurgusu
DHA

Altan Tan'dan Türklere Kur'an'ı Kürtler öğretti vurgusu

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, partisince Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 100'üncü Yıl Parkı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Mitinge katılan kalabalığa seslenen Altan Tan, Kur'an'ı Türklere Kürtlerin öğrettiğini öne sürdü:

TÜRKLERE KUR'AN'I KÜRTLER ÖĞRETTİ

"Cumhurbaşkanı elinde Kur'an, Kürdistan'da geziyor. Kurban, bu Kur'an'ı Kürtler ezbere biliyor, ezbere. Başımızın, gözümüzün üzerinde Kur'an’ın yeri var. Kürtler, Türkler’den 200 sene önce Müslüman oldular. Bütün dini, diyaneti, Kur'an'ı Kürtler, Türk kardeşlerine öğrettiler. Bu halk ile İsmet İnönü, Kemal Atatürk baş edemedi. Nemrut bile baş edemedi. Bu halk Bediüzzaman Said Kürdi’nin torunlarıdır."

TAYYİP ERDOĞAN'A EN ÇOK DESTEĞİ KÜRTLER VERDİ

Erdoğan'a en büyük desteği Kürtlerin verdiğini ifade eden Tan, Fatih Sultan Mehmet'in hocası Kürt’tü. Götür Kur'an'ı götür, Marmaris'te, Bodrum'da, İzmir’de göster. Rizeli müteahhitlere göster, hırsızlık yapmasınlar. Elinde Kur'an, cebinde Kenan Evren'in Anayasası var. En dar zamanında Tayyip Erdoğan'a desteği Kürtler verdi. Yani bu halk verdi. Kürtler laz müteahhitler gibi değil. İhale için seni desteklemiyorlar. İktidara geldiklerinde Kürtleri unuttular. Böyle kardeşlik olur mu; olmaz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)