Ankara'da kaçak zeytinyağı operasyonu: 1,5 tonluk ürün ele geçirildi

Ankara’da bir iş yerine düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 845 bin lira olan 1,5 ton kaçak zeytinyağı ele geçirildi. Olayla ilgili iş yeri sahibi gözaltına alındı.

İHA İHA
Ankara'da kaçak zeytinyağı operasyonu: 1,5 tonluk ürün ele geçirildi

Ankara’da kaçak ürün ticaretine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Jandarma ekiplerinin ihbar üzerine yaptığı baskında, piyasaya usulsüz şekilde sürülmek istendiği belirlenen büyük miktarda zeytinyağına el konuldu.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yenimahalle ilçesinde yer alan Demetevler Mahallesi’ndeki bir iş yerini takibe aldıktan sonra operasyon için düğmeye bastı.

İHBAR ÜZERİNE HAREKETE GEÇİLDİ

Kanuna aykırı yöntemlerle piyasaya zeytinyağı sürüleceği yönünde gelen ihbar üzerine ekipler çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adrese operasyon düzenlendi.

İş yerinde yapılan aramalarda piyasa değerinin yaklaşık 845 bin lira olduğu değerlendirilen 1,5 ton kaçak zeytinyağı ele geçirildi.

DEPOLANMIŞ ÜRÜNLERE EL KONULDU

Operasyon sırasında iş yerinde bulunan ürünlerin uygunluk ve yasal belgelere sahip olmadığı tespit edildi. Kaçak olduğu değerlendirilen zeytinyağları ekipler tarafından muhafaza altına alındı.

Ele geçirilen ürünlerin piyasaya sürülmesi halinde haksız kazanç oluşturacağı ve tüketici sağlığını riske atabileceği değerlendirildi.

İŞ YERİ SAHİBİ GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında iş yeri sahibi O.E.Ö. gözaltına alınarak jandarma ekiplerince işlemleri başlatıldı.

Yetkililer, benzer kaçak ürün ticaretine yönelik denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)