Antalya'da fayton faaliyeti bitiyor
DHA

Antalya fayton faaliyetine son veriyor.

Tarih 10 Haziran...

ATLAR HAYVANAT BAHÇESİNE GİDİYOR

Önce kent merkezi, sonrasında Alanya ve Manavgat birer birer iptal edecek. Faytonculara iş verileceği Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından müjdelenirken, atlar hayvanat bahçesine teslim edilecek.

Antalya'da fayton faaliyeti bitiyor

BASIN TOPLANTISI İLE DUYURDU

Kararı yaptığı basın toplantısı ile duyuran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya'nın 913 mahallesinde ve 19 ilçesinde kendilerini görevli gördüklerini söyledi.

Antalya'da fayton faaliyeti bitiyor

FAYTONCULARA İŞ VAADİ

Antalya'da kent merkezi ile Alanya ve Manavgat'ta yer alan faytonlara yönelik önemli bir karar aldıklarını belirten Böcek, "UKOME kararına göre, 10 Haziran itibarıyla fayton faaliyetlerinin durdurulması ve trafikten men edilmesi kararı aldık. Asfalt üzerinde yaşamları aykırı şekilde kentimizde bulunuyordu. Fayton işiyle uğraşan 20 kardeşimiz var. 1 hafta önce genel sekreterimiz onlarla görüştü. Onları mağdur etmeyeceğimiz. Kendilerini belediyede istihdam edeceğiz, atlarını da belediye bünyesine alacağız. Atları hayvanat bahçesinde değerlendireceğiz. Faytoncularımızı ya da istedikleri bir yakınlarını işe alacağız. Ulaşım sektörü ile bu konuda hemfikir olduk." diye konuştu.

Antalya'da fayton faaliyeti bitiyor

"SICAKTA BİZ DURAMIYORUZ, ONLARIN DURMASI DOĞRU DEĞİL"

Bir gazetecinin Avrupa'da faytonların var olduğunu hatırlatması üzerine Böcek, "Hava şartları bahsettiğiniz ülkeler ile bizim farklı. Temmuz ve ağustos aylarında sıcak nedeniyle biz duramazken, onların sıcak asfaltta durması doğru değil." dedi.

Antalyalı faytoncu: Eşimden çok seviyorum VİDEO

FAYTONCULAR TEPKİLİ

Öte yandan Başkan Böcek'e, Kaleiçi semtinde Saat Kulesi ve Kale Kapısı girişinde tramvay yolu üzerinde bekleme yapan faytoncular tepki gösterdi. "Muhittin Böcek kapıdan kovsa, bacadan yine gelir bu işi yaparız." diyerek tepkilerini gösteren faytoncular, belediyede kendilerine vadedilen işin ne olduğunu ise bilmediklerini söyledi.

Antalya'da fayton faaliyeti bitiyor

"KAPIDAN KOVSALAR PENCEREDEN GELİRİZ"

Faytonculuk yapan Mahir İnaloğlu, yapacak tek işinin bu olduğunu belirterek, kötü, bakımsız bir atı olmadığını söyledi. Muhittin Böcek'in ilk işinin faytoncuları yasaklamak olduğunu savunan İnaloğlu, “Biz turistleri gezdiriyoruz. Bununla doğduk bununla ölürüz. Kapıdan kovsalar pencereden yine buraya geliriz. Arabalarımızı alsalar, yeniden yapar yine geliriz." dedi.

Antalya'da fayton faaliyeti bitiyor

"EVDE EŞİMLE DEĞİL, AHIRDA ATLARLA YATIYORUM"

Faytoncu Yaşar Uğurlu da "Hayvansever Derneği çıktı, bizim işimizi bozdu. Hayvansever Derneği gelsin bizim atlarımızı ikişer gün yemesin sevdiğini bilelim. Ben evde eşimle değil, ahırda atlarla yatıyorum. Belediyede iş verecekler ama ben 74 yaşındayım 20 yaşında değilim ki ne iş yapacağım. Surayı hortumla sulayım desem onu da sulatmazlar." şeklinde konuştu.

"KARIMDAN ÇOK SEVİYORUM"

Uğurlu, tanesine 8 bin lira verdiği atlarını elinden Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil kimsenin alamayacağını söyleyerek, "Ben çocuğumdan çoluğumdan, karımdan daha fazla seviyorum onları." dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)