Arif Ahmet Denizolgun’un feth-i kabir işleminde rapor aşamasına geçildi

Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun’un şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada laboratuvar analizlerinin bitti ve artık son karar/rapor aşamasına geçildi. Kesin ölüm nedeni ve zehirlenme olup olmadığı Adli Tıp'ın raporuyla belli olacak.

Ensonhaber Ensonhaber
Arif Ahmet Denizolgun’un feth-i kabir işleminde rapor aşamasına geçildi
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü soruşturması devam ediyor. 

Soruşturma kapsamında aralarında Alihan Kuriş'in de bulunduğu çok sayıda şüpheli tutuklandı. 

Öte yandan Süleymancılar cemaatinin Kuriş'ten önceki lideri olan dayısı, eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun ölümüyle ilgili şüpheler nedeniyle feth-i kabir kararı alındı.

MEZARDAN ÖRNEKLER ALINDI

Feth-i kabir sonrası Denizolgun'un naaşı yeniden Karacaahmet Mezarlığı'ndaki yerine yerleştirildi.

Adli Tıp'ta incelenmek üzere mezardan alınan örneklerle olayın "şüpheli ölüm" olup olmadığının açıklığa kavuşturması bekleniyor.

İNCELEMELER TAMAMLANDI

Feth-i kabir kararına ilişkin bugün itibarıyla sıcak bir gelişme daha yaşandı. 

Eski Ulaştırma Bakanı Arif Ahmet Denizolgun'un mezarından alınan kemik ve dişler üzerindeki ilk incelemeler tamamlandı.

Arif Ahmet Denizolgun'un ölümü: Alihan Kuriş ve otopsi yapan doktora soruşturma

RAPOR AŞAMASINA GEÇİLDİ

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Morg İhtisas Dairesi Kemik ve Diş inceleme şubesi , Kimya İhtisas Dairesi Toksikoloji Şubesi ve Biyoloji İhtisas Dairesince yapılan ön inceleme neticesi, ilgili bilgi ve belgeler üzerinden raporlama yapılmak üzere evrak ATK 1. İhtisas Kuruluna havale edildi. 

Kesin ölüm nedeni ve zehirlenme olup olmadığı Adli Tıp'ın raporuyla belli olacak.

OTOPSİ YAPAN DOKTORA SORUŞTURMA

25 Ağustos 2026 tarihli bilirkişi raporunda Arif Ahmet Denizolgun'un ölümünün şüpheli bulunması üzerine soruşturmanın kapsamı genişletilmişti. 

Beyin kanaması nedeniyle doğal ölüm” raporu altında imzası bulunan doktorlar ile “otopsi video kaydı yok.”dedikten daha sonra da “Kayıt vardır.” şeklinde ifade veren Adli Tıp Kurumu idarecisi hakkında da “Resmi Belgede Sahtecilik” suçundan soruşturma başlatılmıştı. 

Arif Ahmet Denizolgun'un ölümü: Alihan Kuriş ve otopsi yapan doktora soruşturma

YEĞENİ 4 SAAT GEÇ HABER VERDİ İDDİASI

Ayrıca Süleymancıların eski lideri Arif Ahmet Denizolgun'un ölümüyle ilgili ulaşılan yeni bulgularda ölümünün ilk olarak Alihan Kuriş'in kardeşi Hilmi Tuna Kuriş ile özel doktoruna haber verildiği tespit edilmişti.

Savcılığın, Kuriş ve doktorun, ölümü 4 saat geç haber verdiği iddiasını incelediği öğrenilmişti. 

Arif Ahmet Denizolgun'un ölümünde yeni şüpheler: Yeğeni 4 saat geç haber vermiş