Arjantin finale çıktı: Maç sonu Falkland Adaları pankartı olay oldu...
Arjantin milli takımı, futbolcuların İngiltere'ye karşı kazandıkları Dünya Kupası yarı final zaferini, Falkland Adaları üzerindeki hak iddialarını destekleyen bir pankartla kutladı. İşte o pankart...
2026 FIFA Dünya Kupsı yarı finalinde İngiltere ile Arjantin karşı karşıya geldi.
"Tangocular", Atlanta Stadı'nda oynanan müsabakada 1-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 2-1'lik üstünlükle ayrıldı.
Karşılaşmanın ardından iki ülke arasındaki "Falkland Adaları (Malvinas)" kavgasını ateşleyecek bir pankart açıldı.
"FALKLAND, ARJANTİN'İNDİR"
Arjantinli futbolcular, tribünden aldıkları "Malvinas Adaları (Falkland), Arjantin’indir." yazılı pankartı açtı.
İngiltere ile Arjantin arasında oynanan maçlar, iki ülke arasında uzun yıllardır süren "Falkland Adaları (Malvinas)" kavgasını da körüklüyor.

ARALARINDAKİ SİYASİ GERİLİM
İngiltere'nin kendi egemenliğinde olduğunu belirttiği, Arjantin'in ise adaların 3 Ocak 1883'te İngilizler tarafından işgal edildiğini söylemesi, iki ülke arasındaki maçları siyasi noktaya da taşıyor.
Arjantin'in İsviçre'yi 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldiği mücadelenin ardından Arjantin soyunma odasında futbolcuların galibiyeti "Muchachos" tezahüratı yaparak kutlaması İngiliz medyasında yer almıştı.

FALKLAND SAVAŞI NEDİR?
Falkland savaşı, Arjantin’in 2 Nisan 1982’de Britanya kontrolündeki Falkland (Arjantinliler Malvinas diyor) ve Güney Georgia adalarını işgal etmesiyle başladı.
Yaklaşık altı hafta süren savaşın ardından Britanya, adaları geri aldı.
907 kişinin ölümüyle sonuçlanan savaş sonrası Arjantin, 14 Haziran 1982’de teslim oldu.

CEZA ALABİLİR
Öte yandan son olarak açılan pankart, Arjantin'in başını ağrıtabilir...
Futbolun kural koyucusu Uluslararası Futbol Birliği (IFAB) ile FIFA, siyasi bayrakların, sloganların ve sembollerin sahada sergilenmesine izin vermiyor.
FIFA, maç raporu doğrultusunda pankartın siyasi nitelikte olduğunun kabul edilmesi halinde Arjantin'e ceza verebilir.
2014 yılında FIFA, Slovenya ile oynanan hazırlık maçı öncesinde oyuncularının aynı mesajı içeren bir pankart açması üzerine Arjantin Futbol Federasyonuna 20 bin sterlin para cezası vermişti.
Arjantin, turnuvanın finalinde 19 Temmuz Pazar günü İspanya ile karşılaşacak.