Atalay ve Şahin komutanlardan bilgi aldı

Atalay ve Şahin komutanlardan bilgi aldı

Türkiye 8 şehidine ağlıyor.. Bu sabaha karşı, Hakkari'nin, Irak sınırında bulunan Şemdinli İlçesi'nin Dağlıca kesimindeki birliklere, PKK'lı teröristler tarafından ağır silahlarla 3 ayrı noktadan saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı. Çatışmada 18 terörist de etkisiz hale getirildi.

Helikopterle Yüksekova'ya giden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bölgedeki komutanlardan bilgi aldı.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Van'daki temaslarının ardından Hakkari'nin Yüksekova ilçesine giden Başbakan Yardımcısı Atalay ile İçişleri Bakanı Şahin'i taşıyan helikopter, Yüksekova 3. Taktik Piyade Tümen Komutanlığı'na iniş yaptı. Burada, Kaymakam Üzeyir Aziz Özeren ve Tümen Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan tarafından karşılanan Atalay ve Şahin, daha sonra brifing salonuna geçti.

Saldırının ardından bölgeye giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ve diğer askeri yetkililerle bölgedeki son durumla ilgili toplantı yapan Atalay ve Şahin'in, temaslarının ardından Hakkari'ye gitmesi bekleniyor.

ÇATIŞMA BÖLGESİNE ASKER SEVKİYATI

Bu arada, 3. Taktik Piyade Tümen Komutanlığı'ndaki helikopter pistinde bekletilen jandarma özel harekat ve özel kuvvetlere bağlı birliklerin, helikopterlerle çatışma bölgesine sevk edildiği görüldü.