Ayhan Çarkın gözaltında
Eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın gözaltına alındı.
İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü harekete geçti. Ekipler, eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ı gözaltına aldı. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Çapkın'ın Susurluk başta olmak üzere birçok konuda Radikal Gazetesi'ne yaptığı açıklamalarla ilgili olarak gözaltına alındığı öğrenildi. Çarkın, kendisiyle yapılan röportajda görev yaptığı dönemle ilgili itiraflarda bulunmuştu.
O İNSANLARA B.K YEDİRDİK
İstanbul'daki Nevruz kutlamalarına ailesiyle katılan Ayhan Çarkın, “Kürtler bizim insanımız. Ben yıllarca o bölgede o insanlardaydım. 90'lı yıllarda o dağlarda savaştım. O insanların içindeydim; yemeklerini yedim. Utancımla yaşamak istemiyorum artık. O insanları yıllarca hor gördük, b.k yedirdik. Bu ülkede bir Kürt sorunu yok, Türk sorunu var. Atatürkçülük tam da böyle bir süreçte önem kazanıyor. Bugün ‘düz ovada siyaset' diyen Mehmet Ağar, Adli Tıp raporu peşinde koşan İbrahim Şahin'ler ortada yok. Ama ben buradayım ve o insanların arasına girdim.” İki saatten fazla bir süre mitingde kalan Çarkın, daha sonra alanı terk etti.
'BİN KİŞİYİ ÖLDÜRDÜM' DEMİŞTİ
Eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın'ın adı “Susurluk” davasında geçiyordu. Gazeteci Uğur Dündar'ın “Arena” programına katılan Çarkın, “Terörle mücadele için belki bin kişi öldürmüşümdür” demişti.