Aylin Nazlıaka'dan Kadınlar Plajı tepkisi

Aylin Nazlıaka'dan Kadınlar Plajı tepkisi

CHP'li Nazlıaka sunduğu soru önergesinde ''AKP hükümetleri döneminde kadınların sosyal ve ekonomik hayattan koparılmaya dönük politikaları hız kesmeden devam ederken, bu konuyla ilgili bir girişim de Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden gelmiştir" dedi.

Antalya'da Kadınlar Plajı açıldı İZLE

Geçtiğimiz hafta Antalya'da açılan ve yalnızca kadınların girebildiği Kadınlar Plajı tartışmaları devam ederken Nazlıaka uygulamadan AK Parti ve AK Partili Antalya Belediyesi'ni sorumlu tuttu.

Aylin Nazlıaka'dan Kadınlar Plajı tepkisi

Kadın ve erkeklerin ayrı plajlarda denize girmesinin teokrasiyle yönetilen ülkelerde görülen bir uygulama olduğunu aktaran Nazlıaka, şunları kaydetti:

Aylin Nazlıaka Meclis'ten meydan okudu İZLE

"ÇAĞDIŞI BİR UYGULAMA"

''Bu uygulamanın pozitif ayrımcılık adı altında yapılması ise AKP'nin iki yüzlü politikalarının ete kemiğe bürünmüş halidir. 1930'lar kadınların seçme ve seçilme hakkını kazandığı, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta etkin olarak yer almasına yönelik önemli devrimlerin gerçekleştiği, kadınların eşit birer yurttaş olarak toplumda var olmaya başladığı yıllardır. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'nın çağdışı ve kabul edilemez bir uygulamayı aydınlanma devriminin gerçekleştiği 1930'larda var olan bazı uygulamalarla açıklamaya çalışması ise tarihi çarpıtmaktır. Antalya, Türkiye'nin dünyaya açılan kapısıdır. Ülkemizin uluslararası tanınırlığında ve imajını oluşturmada önemli bir merkezdir. Söz konusu uygulama, Türkiye'nin imajını olumsuz yönde etkileyeceği gibi yabancı turistlerin Antalya'yı tercih etmelerini de olumsuz yönde etkileyecektir. ''

''Bu uygulamanın Antalya turizminde yaratacağı kayıp ne olacaktır?'' sorusunu Bakan Ala'ya yönelten Nazlıaka, ayrıca şu sorulara yanıt istedi:

"KADINLAR ERKEKLERDEN KORUNMASI GEREKEN BİREYLER Mİ?"

''Kadınlar plajı uygulamasının kadınları erkeklerden korunması gereken bireyler olarak gören zihniyetin ürünü olduğu iddia edilmektedir. Bu iddia doğru mudur? Değilse neden bu türden bir plaja gerek duyulmuştur? Bu uygulama diğer AKP'li belediyelere de örnek oluşturmayacak mıdır?

Aylin Nazlıaka'dan Kadınlar Plajı tepkisi