Başbakan Erdoğan'dan Abdullah Gül'e dokunulmazlık yanıtı

Başbakan Erdoğan'dan Abdullah Gül'e dokunulmazlık yanıtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda itiraz eden Cumhurbaşkanı Gül ve diğer partililere yanıt verdi. Başbakan, “1994 gibi olmasın” diyen Cumhurbaşkanı Gül ve AK Partililer için: "Şimdi birileri 1992'den, 1994'ten bahsediyorlar. Kusura bakmasınlar, sene artık 2012.."

GÜL DE KARŞI ÇIKMIŞTI

BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına çok sayıda AK Parti milletvekilinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de açıkça karşı çıkmıştı. Gül, geçen hafta, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri töreninin ardından verilen resepsiyonda gazetecilerin soruları üzerine şunları söylemişti: “Geçmişte denediğimiz kendi siyasi tarihimizden, yakın siyasi tarihimizde de olup bitenlerden örnekler var. Dolayısıyla kendimizi çıkmaz sokaklara itmememiz lazım. Burada herkesin sorumluluğu vardır. Önümüzde bir sürü sıkıntılar var. Bunlar da kronik hâle gelir.''

Gül, “Daha önceki derken DEP ve 1994 sürecini mi kastediyorsunuz'' sorusuna ise “Tabii onları kastediyorum. Gayet açık'' yanıtını vermişti.