BBC Türkçe'den bir taraflı haber daha

BBC Türkçe'den bir taraflı haber daha

BBC, Gezi Parkı olayları ve Kuzey İrlanda'da yaptığı taraflı haberlerin birine daha imza attı. Okmeydanı'nda göstericilerle polis arasında yaşanan çatışmalar için "polisin sert müdahalesi" ifadesini kullandı.

BBC Türkçe'den bir taraflı haber daha

GEZİ VE KUZEY İRLANDA ÖRNEĞİ HAFIZALARDA

BBC Türkçe, Gezi Parkı olayları sırasında polisin şiddetine odaklanmış ve göstericilerin yaptığı hiçbir şiddet eylemini ön plana çıkarmamıştı. Hatta o sıralarda Kuzey İrlanda'daki olaylar içinse "Göstericiler polise saldırdı" ifadelerini kullanarak çifte standartlı yayın politikası izlemişti.

DHA BİLE "SERT MÜDAHALE" DEMİYOR

Aynı BBC, Doğan Haber Ajansı'nın servis ettiği habere dayanarak Okmeydanı'ndaki olaylar için "polisin sert müdahalesi" ifadesini kullandı. İlginç olan şu ki, haberi servis eden DHA bile polisin müdahalesi için "sert müdahale" dememişti.

BBC Türkçe'den bir taraflı haber daha

"POLİS ŞİDDETİYLE YARALANANLAR"

BBC Türkçe ayrıca, DHA dışında başka haber sitesine dayandırdığı haberinde ise polis müdahalesiyle yaralıların bulunduğunu duyurdu. BBC Türkçe'nin haberinde "Başka Haber internet sitesinde yer alan haberde ise polisin gaz bombası kapsüllerini hedef gözeterek attığı, üç kişinin bacağından yaralandığı, bir kişinin de başından vurulduğu belirtildi." denildi.