Berlin Konferansı sona erdi
ensonhaber.com

Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması amacıyla Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen konferans sona erdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in davetiyle yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı konferans 4 saatten fazla sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konferans sırasında ayrı bir odada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Almanya Başbakanı Merkel ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile ayrı ayrı görüştüğü öğrenildi.

MERKEL: KAPSAMLI BİR PLAN KONUSUNDA ANLAŞTIK

Zirvenin ardından Merkel, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve BM'nin Libya Temsilcisi Ghassan Salame basın toplantısı düzenliyor.

Merkel, burada yaptığı konuşmada, "Libya Konferansı BM'nin Libya'daki barış çabalarına katkı sundu. Askeri çözüm olmayacağı konusunda mutabakata vardık. Kapsamlı bir plan konusunda anlaştık. Ateşkes ve silah ambargosuna saygı duyulacak." dedi.

GUTERRES'TEN SİLAH AMBARGOSUNA SAYGI DUYULMASI ÇAĞRISI

BM Genel Sekreteri Guterres de "Libya'daki soruna hiçbir şekilde askeri çözüm bulunamaz. Silah ambargosuna saygı duyulması çağrısında bulunuyorum. Önümüzdeki günlerde askeri komiteyi Cenevre'de toplayacak duruma geldik" dedi.

MAAS: 4 ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULDU

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da 4 çalışma grubu oluşturulduğunu açıkladı.

Merkel, şunları kaydetti:

"5 artı 5 kişilik askeri bir komitenin oluşması için isimler verildi."

Berlin Konferansı sona erdi