Beyaz Saray: Taraflar anlaşmaya varmadı
ensonhaber.com

Dün ABD Başkanı Trump ve Kuzey Kore lideri Kim, resmi temaslarda bulunmak üzere Vietnam'ın başkenti Hanoi'de bir araya geldi.

Beyaz Saray: Taraflar anlaşmaya varmadı

BİRÇOK KONUYU ELE ALIYORLAR

Özellikle Kuzey Kore'nin nükleer silahsızlanması için bir araya gelen ikilinin, ayrıca başka konuları da ele aldığı belirtiliyor.

"HENÜZ BİR ANLAŞMA YOK"

Bugün görüşmeyle ilgili Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi. Beyaz Saray, iki tarafın henüz bir anlaşmaya varamadığını açıkladı. Böylece planlanan imza töreni iptal edilmiş oldu.

"HAZIR DEĞİLLERDİ"

Basınla bir araya gelen Trump, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Anlaşmanın olmadığını açıklayan Trump, hemen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya sözü verdi. Pompeo, "ABD'nin istediği bir sonuca ulaşamadık, daha fazla şey istedik onlardan ancak hazır değillerdi. Başkan da söylemiştik, bu çözüm zaman alacak demiştik. Çalışmaya devam edeceğiz. Tüm dünyanın istediği Kuzey Kore'nin nükleerden arındırılmasını sağlayacağız. Liderlerin görüşmeleri olumlu oldu." diye konuştu.

Trump: Anlaşma imzalamama kararı aldık

Beyaz Saray: Taraflar anlaşmaya varmadı

TRUMP WASHİNGTON'A HAREKET EDECEK

Dün uzun bir aradan sonra bir araya gelen ikilinin, yemek sırasında samimi tavırları dikkat çekmişti. Kuzey Kore lideri Kim ile görüşmesi bir saat 42 dakika süren ABD Başkanı Trump, otelden ayrıldı. Trump, Hanoi'deki zirvenin ardından Washington'a hareket edecek.

Beyaz Saray: Taraflar anlaşmaya varmadı

"BÜYÜK BİR ŞEREF"

Trump, yemek öncesinde bir araya gelerek tokalaştığı görüşmede, "Kim'le burada olmam büyük bir şeref. Sizinle birlikte olmak gerçekten harika. İlk zirvemiz başarılıydı. Her iki tarafın da memnun olduğunu söyleyebiliriz. Bu zirvenin ilkinden daha başarılı olacağını umuyorum. Attığımız adımlar gerçekten başarılı. Ülkenizin sınırsız ekonomik potansiyeli var. Büyük bir lider olduğunuzu düşünüyorum." demişti.

Trump ve Kuzey Kore lideri Vietnam'da buluştu VİDEO