İkinci dönem okula gitmek zorunlu mu? GÜNCEL DEVAMSIZLIK HAKKI 2023

İkinci döneme deprem nedeniyle gecikmeli başlayan öğrenciler, devam zorunluluğuna ilişkin detayları araştırıyor.

Milli Bakanlığı, deprem bölgesindeki illere dair alınan kararları duyurdu. Bakan Mahmut Özer'in devamsızlık açıklaması ise öğrenci ve velilerin gündeminde yer aldı.

Depremin yaralarını saran Türkiye'de 11 ilde ikinci dönem devamsızlık şartları değişti.

Öğrencilerin dönemi başarılı olarak bitirebilmesi için notlarının yanı sıra devamlılık şartını da sağlaması gerekiyor. Deprem sonrasında devamsızlık hakkındaki son durum merak ediliyor.

Peki, ikinci dönem devam şart kalktı mı? 2. dönem okula gitmek zorunlu mu? İşte 2023 devamsızlık hakkı...

2. dönem devamsızlık durumu 2023

Deprem nedeniyle OHAL ilan edilen Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Elazığ’da 2.dönem okula devam zorunluluğu kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada Cumhuriyet tarihinin en büyük depreminin yaşandığına dikkat çekerek depremden etkilenen bölgeler için "2. dönemde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak" ifadelerini kullandı.

Okula devamsızlık hakkı 2023

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir başta olmak üzere deprem bölgesi olmayan 70 ilde ise okula devam zorunluluğu devam ediyor.

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılıyor ve durumları yazılı olarak velilerine bildiriliriyor.