Uzun yaşamanın sırrı belli oldu! Meğer siyah sarımsak... Bunu kesinlikle deneyin!

Sağlıklı kalabilmek için spor yapmak yetmez. Bir yandan da sağlıklı besinlere yönelmek ve vücudumuzun direncini sağlamlaştırmak gerekiyor.

Egzersiz yapmayı sağlıklı besinlerle desteklediğiniz zaman, karşılığını daha kısa sürede ve daha fazla alma şansınız var.

Doğanın bize sunduğu, yıllardır bize yoldaş olan ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz bazı besinler, sağlığın kapısını aralıyor.

Önemli olan bu besinlerin hangileri olduğunu bilmek ve tüketmeden önce, kullanım detaylarına da hakim olmak...

Çünkü sağlıklı olmak isterken bazı hatalar bizi sağlığımızdan edebilir ve olumsuz sonuçlarla baş başa kalmamıza neden olabilir.

Sağlıklı olmak uğruna yanlış ve çok tüketilen besinler, alerjik reaksiyonlarla vücudun kimyasını bozabilir. Bu sağlıklı beslenmeye destek veren minik bir besinden bahsedelim!

Sarımsak, kendisi küçük ancak içerisindeki büyük faydalarıyla öne çıkan bir besin olarak yıllardır sofralardaki yerini koruyor.

Fazla tüketildiğinde olumsuz sonuçlar açabilir ve yoğun bir ağız kokusuna neden olabilir. Bu yüzden dengeli tüketmeniz yerinde olacaktır.

Sarımsağın faydalarına tek tek girmeyeceğiz çünkü "siyah" sarımsak mucizesi ile tanışmanızın vakti geldi.

Siyah sarımsak beyaz sarımsağın bir ortamda 60-90 derecede bekletilerek fermente edilmesiyle oluşturulur. Yani sarımsakta bulunan alisin bu işlem ile beraber s-alisistein maddesine dönüşmektedir.

Peki, siyah sarımsağın faydası nedir, ne işe yarar? İşte detaylar...

Siyah sarımsak mucizesi ile tanışın!

Kastamonu Taşköprü'de bulunan, benzeri olmayan siyah sarımsak özellikle Kore ve Çin'de 'uzun yaşamın kaynağı' diye adlandırılıyor.

Tam bir vitamin deposu olan siyah sarımsağın şeker oranı, diğer türüne göre daha azdır. Yerken tam anlamıyla kurutulmuş meyve tadı alabilirsiniz.

Siya sarımsak ayrıca içerisinde B1, B6, C vitamini, kalsiyum, fosfor, manganez, kükürt, allil sülfür ve oleum allicine barındırır.

Asya ve Avrupa mutfaklarının vazgeçilmezi olan siyah sarımsak, kansere karşı da koruyor ve kanserli hücrelerle savaşıyor.

Vazgeçilmez besinler arasında eklemeniz gereken siyah sarımsak; kolesterol seviyesini düşürür, antiseptik özelliği sayesinde vücudunuzu koruma altına alır. Kronik hastalıklara, dolaşım sistemi hastalıklarına ve alzheimer hastalıklarına karşı etkilidir.

Diğer faydaları ise;

Hiperlipidemi ve hiperglisemi durumlarını önlemeye yardımcıdır,

Yaşlanmayı geciktirir,

Antialerjiktir,

Saç ve cilt sağlığını korur,

Yorgunluğu önler.