Hazal Kaya kimdir

Hazal Kaya kimdir

1 Ekim 1990 yılında Gaziantep’te doğan Hazal Kaya’nın asıl adı Leyla Hazal Kaya‘dır. Annesi ve babası avukat olan Hazal Kaya, İstanbul Balat’ta büyüdü. Küçük yaştan beri sanatla iç içe olan ünlü oyuncu, 4 yaşındayken keman çalmayı öğrendi ayrıca 7 yaşında da baleye başladı.

TELEVİZYON MACERASI REKLAMLA BAŞLADI

Annesi ve babası avukat olan Kaya'nın televizyon macerası ise ilk defa bir reklam filminde rol almasıyla başladı. Hazal Kaya, bir şeker markasının reklamıyla ekranlarla tanıştı. İlkokulu Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu’nda okuyan Kaya, liseyi İstanbul İtalyan Lisesi'nde okudu.

Üniversite eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü'nde gerçekleştiren Kaya, ilk olarak Genco dizisinde başrol aldı. Oynadığı dizilerde başarılı bir şekilde rollerini yerine getiren güzel ve genç oyuncu, Aşk-ı Memnu ve Adını Feriha Koydum dizilerinde kendisinden çok söz ettirdi.

KIVANÇ TATLITUĞ AĞABEYİM GİBİDİR

İlk olarak 'Genco' dizisinde rol alan Hazal Kaya, asıl şöhretini 'saf ve duygusal' bir genç kızı canlandırdığı 'Aşk-ı Memnu'da yakaladı. Hazal Kaya, 'Aşk-ı Memnu'daki rol arkadaşı Kıvanç Tatlıtuğ ile ilgili olarak “Herkes onu Türkiye'nin en yakışıklı erkeği olarak görüyor. Ben ise onu abi olarak görüyorum” cümleleriyle gündeme geldi.

KAZANCIYLA DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ

Aşk -ı Memnu’dan bölüm başı 10 bin lira kazanan Hazal Kaya, Adını Feriha Koydum dizisinden ise bölüm başı 20 bin lira almasıyla gündeme geldi. Sonrasında çektiği “Balkanlar 1912″ ve “AŞK” dizileri reyting alamadığı için yayından kaldırılan Hazal Kaya’nın “İtirazım Var” isimli sinema filmi sadece 135 bin kişi tarafından izlendi. Genç yaşına ve deneyimsiz oyunculuğuna rağmen kazancıyla imrenilen Kaya, 10 televizyon dizisinde ve 6 sinema filminde rol aldı.

MARKALARIN ARANAN REKLAM YÜZÜ

İlk olarak bir şeker firmasının reklamıyla ekranlara gelen Kaya; bisküviden, deterjana, GSM operatöründen hazır kahveye kadar birçok markanın reklamında rol aldı ve özellikle hijyenik pet reklamlarında oynadıktan sonra genç kızların gönüllerinde taht kurdu.

2014 yılında Malezya'da bir güzellik markasının reklamı için kamera karşısına geçen ünlü oyuncu, bu reklam karşılığında 2 milyon dolar ücret aldı. Hazal Kaya'nın rol aldığı güzellik ürünü reklamı, Arap ülkelerinde yayınlandı.

ARAP DÜNYASINDA İLGİYLE TAKİP EDİLİYOR

2015 yılında Türk dizilerini yayınlayan ve Türk magazin dünyası ile ilgili özel programlar yayınlayan Birleşik Arap Emirlikleri merkezli MBC kanallarında yapılan anketin sonuçlarına göre en fazla beğenilen Türk kadın sanatçılar anketinde 4. sırada yer aldı.

KADINA ŞİDDETE KARŞI

Aynı zamanda 2 müzik klibinde de rol alan Hazal Kaya, feminist bir anne tarafından yetiştirildiğini açıkladığı röportajında bu yüzden erkeklere karşı bir duruşu olduğunu ifade ederek gündeme geldi.

"Erkeğe bakıştan ziyade hayata karşı bir duruştan söz ediyoruz. Evet bir duruşum gelişti. Duruştan kastım şu; bana kimse "Mini etek giymeyeceksin" diyemez mesela ya da sadece kadın olduğum için kimse bana bir şey söyleyemez. Çünkü bazen, bazı cümleler sadece kadın olduğunuz için kurulur size" açıklamasıyla feminist teoriye katkılarda bulunan Hazal Kaya, "Kadına şiddet nedir, taciz nedir daha yeni öğreniliyor. Pek çoğu bizim kanıksadığımız, zaten gözardı ettiğimiz şeyler: 'Arka sokağa girme kızım', 'Başkasının verdiği açık meyve suyunu içme kızım'... Bunların hepsi bir müdahaleydi zaten o tacizlere karşı. Biz bunu günlük, olağan bir şey gibi yaşamaya devam ediyorduk" cümleleriyle ayda binlerce lira kazanan bir kadın olarak şiddet mağduru ve nefret cinayetlerine kurban kadınlara desteğini açıkladı.

TANGA DEĞİL FERMUAR

2015 yılında Maral dizisinde başrol oyuncusu olan Hazal Kaya'nın, dizinin son bölümde dekolte kıyafetler giymeyi tercih etmesi, sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri oldu. Birçok kişi bunun dizinin reytingini yüksetmek için yapılmasını eleştirerek Hazal Kaya'yı gündeme taşıdı. Oysa ki daha önce "mini etek giyme özgürlüğünü" feminist bakış açısını tanımlarken ifade etmiş olan Kaya, dizide tanga olarak belirtilen şeyin aslında giysisinin fermuarı olduğunu açıkladı.

SOSYAL MEDYADA İLGİYLE TAKİP EDİLİYOR

Twitter da @hazalkaya110 hesabını kullanan Hazal Kaya, iyi derecede İngilizce ve İtalyanca biliyor ayrıca Almanca öğrenmeye çalışıyor. 158 cm boyunda, 49 kiloyken ünlü olan Hazal Kaya’nın göz rengi yeşil, saç rengi siyah ve instagram hesabı olan @leylahazal hesabından da güzelliğini takipçileriyle paylaşmakta.