İhsan Özkes Kimdir

ihsan özkes
İhsan Özkes, 1 Ağustos 1957 tarihinde Çorum’da dünyaya geldi. Babasının adı İhsan, annesinin adı Ayşe'dir. İleri düzeyde Arapça, orta düzeyde Fransızca bilen Özkes, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Özkes, 1976 yılında Ankara İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Bir süre Çorum’da İmam-hatip olarak görev yapan Özkes, devam ettiği İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü (Gece Bölümü) Tefsir Hadis Bölümünden 1981 yılında birincilikle mezun oldu. Bu döneminde de boş durmayan Özkes, Beyoğlu’nda Kuran Kursu öğreticiliği yaptı.

SİYASET İÇİN ÇOK KEZ MÜFTÜLÜĞÜ BIRAKTI

1983-1985 yıllarında “Yozgat Müftüsü” olarak atandı. Bazı araştırmalar için Mısır ile Türkiye'nin kültür mübadelesi çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 1985-1987 yılları arasında Mısır'a gönderildi.

1987'de "Bolu Müftüsü" oldu. Bu dönemde yüksek lisans için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Hadis Ana Bilim Dalı'nı bitirdi. İstanbul Merkez Vaizliği yaptığı 1992 yılında, “Üsküdar Müftüsü” oldu. 1999 seçimlerinde "DSP Üsküdar Belediye Başkanlığı” için müftülük görevinden ayrıldı. Kazanamayınca “Şile Müftüsü” olarak geri döndü. 1999 yılında "Beyoğlu Müftülüğü"ne tayin oldu. Buradan “CHP İstanbul Milletvekili Aday Adaylığı” için 2002’de ayrıldı. Yine olmayınca görevine “Adana Yüreğir Müftüsü” olarak geri döndü. 2003 yılında da emekli oldu. 2004 yılı Yerel Seçimlerinde “CHP Üsküdar Belediye Başkan Aday Adayı” olduysa da kazanamadı. Tarih 2010’u gösterirken "CHP İstanbul Kurultay Delegesi" seçildi. Aynı yıl “Parti Meclisi Üyesi” olarak seçildi.

2011 Genel Seçimleri'nde “CHP İstanbul Milletvekili” olarak meclise girdi. 30 Mart Yerel Seçimlerinde “CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı” oldu ancak yine kazanamadı.

Ayrıca Türkan Saylan’ın ölümünden önce isteği doğrultusunda cenaze namazını kıldıran isim olarak tanındı.

YAYINLANMIŞ ESERLERİ

Riyazu’s-Salihin Tercümesi ve Şerhi Peygamberimiz Döneminde Kadınlar Oruç, Mübarek Geceler ve Bayramlar İnanç Sömürüsü İslam’a ve Uygarlığa Büyük Engeldir Siyasallaştırılan Din, Dinleştirilen Siyaset Daraltılan Din, Tartılan İman Atatürk CHP ve Din Emevi Siyaseti - Dinin Saltanata Dönüşmesi