Mirgün Cabas kimdir

Mirgün Cabas kimdir

Çağlayan Adliyesi'nde şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınması sırasında attığı tweetlerle gündeme gelen Mirgün Cabas 1971 İzmir doğumludur.

İLK GAZETECİLİK YILLARI

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Cabas, 2000 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin Yılın Gazetecileri Ödülü'nü, o dönemde NTV’de Banu Güven ile sunduğu 24 Saat programı ile kazanmıştır.

Cabas, Doğuş Yayın Grubu’nda 13 yıl süreyle editörlük, haber müdürlüğü, haber koordinatörlüğü ve sunuculuk gibi çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra uzun bir süre birlikte çalıştığı Banu Güven'in NTV’den kovulmasının arından yine aynı gruba ait olan GQ dergisinin Genel Yayın Yönetmenliği'ne geçmiştir.

GQ DERGİSİ'NDE PLAZA ERKEKLERİNE SESLENDİ

Doğuş Yayın Grubu’nda haberci olarak çalıştığı 13 yıllık sürenin sonunda erkeklere özel bir magazin dergisinde politik kimliğini askıya alan Cabas, plaza erkeklerine nasıl daha iyi bir hayat yaşayabilecekleri hakkında editöryel deneyimlerini aktardıktan sonra 2013 yılında görevinden istifa ederek Milliyet gazetesinde köşe yazarlığına başlamıştır.

CNNTÜRK VE "HER ŞEY" PROGRAMI

Milliyet gazetesinde bir yıl yazdıktan sonra buradaki görevini Twitter üzerinden yaklaşık 400 bin takipçisine duyurarak sonlandıran Cabas, bir süre sonra CNNTürk kanalında “Her Şey” programı ile ekranlara geri dönmüştür.

Gezi Park olayları sırasında attığı tweetlerle de gündemde olan Cabas, CNNTürk’te yayınladığı "Her Şey" programında, CHP Milletvekili Şafak Pavey’in yapımcılığını üstlendiği “Gezi Anneleri” belgeselini yayınlayarak da dikkatleri üzerine çekmiştir.

Cabas gazeteciliğin yanında Antoine de Saint-Exupéry’nin Küçük Prens adlı romanını seslendirerek sesli kitap projesine de 2015 yılının başlarında imza atmıştır.

2013 yılının Mayıs ayında oyuncu Tuba Ünsal ile ikinci evliliğini gerçekleştiren Cabas, iki çocuk babasıdır.

ÇAĞLAYAN TWEETİ VE TEPKİLER

31 Mart tarihinde Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan rehine krizi ile ilgili attığı ve terör faaliyetlerini destekler nitelikte algılanan tweeti nedeniyle özür dileyen Cabas hakkında internette (change.org’da) kınama amacıyla oluşturulan imza kampanyasına 12.000’den fazla kişi imza vermiştir.