Şenol Göka kimdir

Şenol Göka

Şenol Göka, 5 Mart 1962 tarihinde Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Denizler Köyünde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Denizli’de tamamladı. 1985 yılında Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü’nü tamamladı.

TRT’YLE BAŞLANGICI

20 Mayıs 1986 tarihinde TRT Antalya Radyosuna atanarak TRT serüveni başlamış oldu. Sırasıyla prodüktör, Ankara Radyosu Müdürlüğü, Radyo Dairesi Başkanlığı ve Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığı yaptı. Göka, 2012-2014 yılları arasında da geçici olarak “Başbakanlık Müşavirliği” görevini yürüttü.

Göka, 25 Haziran 2014 tarihinde TRT Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi. Birçok makale ve tebliğinin yanında, “İnsan ve Mekân, Söz Uçar Yazı Kalır, Herhalde İnsan, Siyaset Medya ve Zihnime Yansımalar, Radyo Olmalı, Bir Varmış Bir Nurmuş” adında 6 kitabı bulunuyor.

TRT’YE İNGİLİZCE VE ARAPÇA YAYIN

TRT'nin İngilizce kanalının hayata geçirileceğini belirten Göka, “Deneme yayınlarına başladık ve önümüzdeki günlerde İngilizce yayınla ilgili TRT'den bir şeyler bekleyebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde İngilizce, Arapça'yla ilgili güzel gelişmeler göreceğiz.” diye konuştu.

İngilizce bilen Göka, evli ve 3 çocuk babasıdır.