Borsa günün ilk yarısında değer kaybetti
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,57 düşüşle 14.377,17 puana geriledi. İşlem hacmi 84 milyar lira olurken bankacılık ve holding endeksleri değer kaybetti.
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısını düşüşle tamamladı.
Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 81,81 puan ve yüzde 0,57 azalışla 14.377,17 puana düştü.
Toplam işlem hacmi 84 milyar lira oldu.
EN ÇOK KAYBETTİREN BİLİŞİM OLDU
Bankacılık endeksi yüzde 0,39, holding endeksi yüzde 0,07 değer kaybetti.
Sektör endekslerinden en çok yükselen yüzde 4,59 ile spor, en fazla kaybeden ise yüzde 4,12 ile bilişim oldu.

KARIŞIK SEYİR
Küresel piyasalarda, ABD Hazinesinin uzun vadeli tahvil geri alım operasyonlarının büyüklüğünü artırma kararı sonrasında tahvil piyasasında satış baskısının azalmasıyla karışık bir seyir izleniyor.
BANKA İSTATİSTİKLERİ VE İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURULARI
Analistler, günün geri kalanında yurt içinde haftalık para ve banka istatistiklerinin, yurt dışında ise ABD'de Philadelphia Fed imalat endeksi ve haftalık işsizlik maaşı başvurularının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 14.300 ve 14.200 puanın destek, 14.500 ve 14.600 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.