İdris Güllüce'den Bozcaada için referandum açıklaması

Bozcaada'yı da içine alan 1/100 bin ölçekli plan için Bakan Gülüce'den referandum önerisi geldi.

REFERANDUM YAPILSIN

Bakan Güllüce, "Referandum yapılsın. Belediye başkanı, vatandaşın istekleri doğrultusunda bir plan hazırlasın, biz de uygulayalım" dedi.

İdris Güllüce'den Bozcaada için referandum açıklaması

Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Oruçreis Mahallesi'nde inşa edilen evlerin anahtarları Güllüce'nin katıldığı törenle hak sahiplerine teslim edildi. Törende, vatandaşları kentsel dönüşüm dolandırıcılarına karşı uyaran Bakan Güllüce, "Brüte, netine çok iyi bakın. '23 metrekareyi 85' diye yutturmaya kalkanlara dikkat edin. Bizim dedektif gibi kontrol etme şansımız yok" diye konuştu.

İdris Güllüce'den Bozcaada için referandum açıklaması İZLE

KARA PROPAGANDA YAPILIYOR

İmar hakkı transferi üzerine çalışıldığını dile getiren Bakan Güllüce, bunun arsaları bloke olan vatandaşların işlerini ve kentsel dönüşümü çok rahatlatacağını kaydetti. Yapı denetimcilerin yeterli denetimi yapmadığı yönünde ihbarlar aldıklarını vurgulayan Güllüce, "Şu an araştırıyoruz. İhbarların doğru çıkması halinde çok sert tedbirleri hayata geçiririz" dedi.

Çevre denetimini otomatik hale getirmeye çalıştıklarını belirten Bakan Güllüce, az elemanla iyi denetim yapılacak bir sistemin geliştirilmesi için çalıştıklarını anlattı. Kentsel dönüşüm üzerine kara propaganda yapıldığını vurgulayan Güllüce, "Senin evini alacaklar, Çatalca'ya sürecekler" diyerek, vatandaşın korkutulduğunu söyledi. TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin de, "Kentsel dönüşüm sıkıntılı bir süreç. Vatandaşın bunu kabul etmesi, projelerin, planların yapılması, ihale süreçleriyle birlikte 10 yılı bulabilir" dedi.