Bu yıl 4 bin 732 hayvan tedavi edilip doğaya salındı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı mesajla zengin biyolojik çeşitliliği korumak, doğanın dengesini muhafaza etmek ve doğal mirası yarınlara taşımak için çalışmalara devam edildiğini belirtti.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2026 yılının 7 ayında 4 bin 732 hayvanın, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ekiplerinin şefkatli ellerinde şifa bularak doğaya salındığını bildirdi.
Sosyal medya üzerindeki mesajında doğanın emanetlerine şefkatle sahip çıktıklarına işaret eden Yumaklı, doğadaki canlara şefkat elini uzatmaya devam ettiklerini belirtti.
“CESUR” ADLI KERKENEZ TEDAVİ EDİLEREK GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI
Çocukların "Cesur" ismini verdiği yaralı kerkenezin, tedavisinin ardından yeniden gökyüzüyle buluştuğunu ifade eden Yumaklı, şunları kaydetti:
"Cesur gibi binlerce yaralı hayvanımızı tedavi ederek doğayla buluşturduk. Sadece 2026 yılının 7 ayında 4 bin 732 canımız DKMP ekiplerimizin şefkatli ellerinde şifa bularak yuvalarına döndü. Zengin biyolojik çeşitliliğimizi korumak, doğanın dengesini muhafaza etmek ve doğal mirasımızı yarınlara taşımak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz."


