Burdur'da oğlunu trafik cezasından kurtarmaya geldi: Kendi cezası daha ağır oldu
Burdur'da polisin durdurduğu ehliyetsiz sürücüye ve araç sahibine 80 bin TL ceza kesildi. Yardıma gelen alkollü baba ise alkolmetreyi üflemeyi reddedince 400 bin TL ceza alırken ehliyetine 2035'e kadar el konuldu.
Burdur'da gece saatlerinde, Hızır İlyas Mahallesi İbrahim Zeki Burdurlu Caddesi üzerinde, daha önceden ihbar edilen bir araç, polis ekipleri tarafından durduruldu.
Yapılan kontrolde, araç sürücüsünün ehliyetinin bulunmadığı tespit edildi.
80 BİN LİRA PARA CEZASI
Ehliyetsiz araç kullandığı belirlenen sürücüye ve araç sahibine, ayrı ayrı 40 bin lira olmak üzere toplam 80 bin lira idari para cezası uygulandı.

BABASINDAN YARDIM İSTEDİ
İşlemler sırasında araç içerisinde bulunan araç sahibinin oğlu, yaşanan durum üzerine babasından yardım istedi.
Oğlunun yardım istemesi üzerine olay yerine otomobiliyle gelen İ.K.'nin de durumundan şüphelenen polis ekipleri, sürücünün alkollü olduğunu değerlendirdi.
ALKOLMETREYE ÜFLEMEYİ REDDETTİ
Ekipler, Kılıç'a alkolmetre ile ölçüm yapmak istedi.
Ancak İ.K., polis ekiplerinin alkolmetreye üfleme talebini reddetti.

400 BİN LİRA PARA CEZASI UYGULANDI
Uzun süre ekiplerle zor anlar yaşatan sürücünün yapılan kontrollerinde, ehliyetine daha önce 2030 yılına kadar el konulduğu öğrenildi.
Alkolmetreyi üflemeyi reddeden ve hakkında çeşitli trafik maddelerinden işlem yapılan sürücüye toplam 400 bin lira idari para cezası uygulandı.
2035'E KADAR EHLİYETİNE EL KONULDU
İ.K.'nin ehliyetine el konulma süresi de 2030'dan 2035'e değiştirildi.
Otomobil, çekici yardımıyla otoparka götürüldü.

