Cevdet Yılmaz: Yüz binlerce gencimiz bağımlılıkla mücadele eğitimlerinden faydalandı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bağımlılıkla mücadele için farkındalık eğitimlerinden yüz binlerce gencin faydalandığını söyledi. Yılmaz, "Uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığına karşı önemli başarılar elde ettik" diye konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tütün ve alkol bağımlılığıyla mücadele kapsamında hayata geçirdiği "Adım Adım El Ele: Bağımlılıkla Mücadele Hareketi"nin tanıtımı için program düzenlendi.
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, milli güreşçi Rıza Kayaalp gibi isimler katıldı.
"BAĞIMLILIK ÇOK KATMANLI BİR MESELEYE DÖNÜŞTÜ"
Cevdet Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, bağımlılıkla mücadelede koruyucu ve önleyici bir perspektifle gençlerin farkındalığını güçlendiren, sağlıklı yaşam alışkanlıklarını destekleyen bu gibi programların, bağımlılıkla mücadeleye katkı sunduğuna dikkat çekti.
Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:
"Teknolojik gelişmelerin sunduğu yeni imkanlarla beraber modern dünyada bağımlılık olgusu, bireyin ruh sağlığından toplumsal dayanıklılığa kadar her alanı kuşatan çok katmanlı bir meseleye dönüşmüştür.
Tütün ve alkol kaynaklı geleneksel bağımlılık riskleri; bugün uyuşturucu madde kullanımındaki yeni eğilimler ve dijital mecralar üzerinden yayılan sanal tehditlerle birleşerek çok boyutlu ve karmaşık bir risk alanı oluşturmaktadır."

"GENÇLERİMİZ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİNDEN FAYDALANDI"
Yılmaz, bağımlılığa karşı verilen farkındalık eğitimleriyle ilgili şunları söyledi:
’’Risklerin erken aşamada önlenmesi için proaktif ve bütüncül olarak uygulanacak sistemsel tedbirler üzerinde ilgili tüm kurumlarımızla çalışıyoruz. Benzer hadiselerin bir daha yaşanmaması adına orta ve uzun vadeli olarak belirlediğimiz tedbirleri kararlılıkla hayata geçireceğiz.
Gençlik ve Spor Bakanlığımız gerçekleştirdiği kapsamlı önleyici ve koruyucu çalışmalarla bağımlılıkla mücadeleyi gençlerin bulunduğu her noktaya doğrudan taşıyan güçlü bir saha yapılanmasına sahiptir. Yurtlarımızda yürütülen eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler kapsamında yalnızca 2025 yılı içerisinde 4 milyonu aşkın öğrenciye ulaşılmış, yüz binlerce gencimiz bağımlılıkla mücadelede farkındalık eğitimlerinden doğrudan yararlanmışlardır."
"UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞINA KARŞI ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE ETTİK"
Bağımlılıkla mücadelede tüm bağımlılıkların birbiriyle ilişkisini ve geçişkenliğini gözeten bütüncül bir yaklaşımla ele aldıklarını aktaran Yılmaz, ’’2024-2028 dönemini kapsayan ’Uyuşturucu, Tütün ve Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele Strateji Belgesi ve Eylem Planımız’la tütün kontrolünden uyuşturucuyla mücadeleye, davranışsal bağımlılıklardan dijital risk alanlarına kadar geniş bir çerçeve oluşturduk. Bu stratejik çerçeve kapsamında mücadelede arzın engellenmesine yönelik kararlı operasyonel faaliyetler ile talebin önlenmesine yönelik eğitsel çalışmaları tam bir denge ve eş güdüm içerisinde sürdürüyoruz. Uyuşturucu arzıyla mücadele eden kurumların teknik, istihbari ve personel kapasitesini artırırken planlı operasyonlarla uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığına yönelik önemli başarılar elde ettik.’’ diye konuştu.