Ceyda Düvenci kimdir

Ceyda Düvenci kimdir

Ceyda Düvenci 16 Nisan 1977'de Bursa'da dünyaya geldi. Kadıköy Anadolu Lisesi'ni bitiren Düvenci Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Oyunculuk hayatına 1995 yılında Palavra Aşklar adlı TV dizisiyle oyunculuğa başladı. 1997 yılın Star TV'nin düzenlediği güzellik yarışmasında üçüncülük elde etti. Yarışmadan sonra Şebnem Dönmez'den 'Sabah Şekerliği'ni devralır. Artık sokakta tanınan, teyzelerin bağrına bastığı 'bizim kız Ceyda'dır. 2000 yılında evlenen Düvenci oyunculuğa ara verir fakat 2002 yılında eşiyle yollarını ayıran Düvenci oyunculuğa geri dönmeyi planlar.

Oyunculuk workshop'ları, İtalyanca kursu, Bilgi Üniversitesi'ndeki 'film okuma' atölyesi hep bir arada gider. Fotoğraf çekip karanlık odada basmaya, kendisine film festivallerinde 45 film izlemek gibi hedefler koymaya başlar. Ve teklifleri değerlendirirken ince eleyip sık dokumaya başlar. Bu sürecin ardından "Zalim" dizisinde Mahsun Kırmızıgül'le başrolü paylaşır. Dizinin bitimiyle daha bir çok dizide oynayan Ceyda Düvenci Kanal D'de yayınlana Binbir Gece dizisindeki Bennu karakteriyle tekrar dikkatleri üzerine çekmiştir.

Ceyda Düvenci, oynadığı tiyatro oyunlarında da çok başarılı olmuş, 3.Türden Yakın İlişkiler adlı oyunda ki rolu ile Selim Naşit Ödüllerine komedi de en iyi kadın adayı gösterildi. 2008 yılında da Sinan Tuzcu'nun yazdığı "Sürmanşet" isimli oyunda sahne aldı. Güzel oyuncu Ceyda Düvenci, 17 Ağustos 2008 yılında iş adamı Engin Akgün ile dünya evine girdi.Bu evlikten Melisa Nur adında bir kız çocuğu bulunmaktadır. Şu anda FOX TV'de yayınlanmakta olan "Umutsuz Ev Kadınları" adlı dizide Elif karakterini canlandırmaktadır.