CHP ve DSP solun ittifakı için paralel çalışacak
AA

kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ve DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, bir süredir DSP’nin üzerinde çalıştığı geniş bir birliktelik için 9 Şubat’tan itibaren kolları sıvayacak.

İttifak girişimi, “ulusalcı” ve “Atatürkçü” kesimlerin yanı sıra “radikal sol”a da uzanan geniş bir yelpazeyi barındıracak.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti. Partiden ayrılırken görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulunan Türker, 2015 seçimlerinin yaklaştığına dikkati çekti.

"AYRIŞMALARDAN VAZGEÇMEK GEREKİYOR"

Türkiye'nin bu seçimde yalnız dört yılın kadrolarını değil, önümüzdeki 50 yılın Türkiye'sini şekillendireceğini savunan Türker, "Bu konuda bir birliktelik yaratmak gerekiyor. Ayrışmalardan vazgeçmek gerekiyor. Böyle bir birlikteliğin olabilirliği konusunu CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmek için geldik" dedi.

CHP ve DSP solun ittifakı için paralel çalışacak

"TÜRKİYE'Yİ ÇARESİZLİKTEN KURATACAK BİRLİKTELİK"

"Böyle bir birliktelik oluşur mu?" yönündeki soru üzerine Türker, "Arkadaşlar çalışacaklar, bu birliktelik bir iki partinin birlikteliği şeklinde değil, Türkiye'de yeni bir ses ve Türkiye'yi öğretilmiş çaresizlikten kurtaracak, baskıları sona erdirecek bir yapı nasıl oluşturulabilir? Şu anda arayışımız, olabilirlik arayışıdır" yanıtını verdi.

"ATATÜRKÇÜ, ULUSALCI, SOL İTTİFAKI"

ÖDP Eş Başkanı Alper Taş'ın "HDP, ÖDP ve sosyalistler, CHP ile birleşmeli" şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine de Türker, "Bu konuyu zaman gösterecek. Çalışmadan söylenmez ama Türkiye'nin Atatürkçü, ulusalcı, sol çizgide ve toplumun tüm kesimlerini kavrayacak bir iktidar alternatifini birlikte yaratmaya ihtiyacımız var" diye konuştu.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

"Birlikte çalışma kararı aldınız o halde" denmesi üzerine de Türker, "Ön çalışma yapılacak" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)