CHP'de toplantılara jammer önlemi
ensonhaber.com

Daha önce parti merkezinin açıklamalarından önce adayların ortaya çıkması ve toplantılarda yaşanan olayların dışarı taşınması nedeniyle harekete geçen CHP, sızıntıları önlemek için jammer sistemini kullanmaya başladı.

KAVGA SIZINTISI HAREKETE GEÇİRDİ

CHP'nin 27 Ocak'ta 19 saat süren aday belirleme toplantısına ilişkin, sosyal medya ve bazı basın-yayın organlarında birtakım iddialar ortaya atılmıştı. Özellikle sosyal medyada, toplantıda kavga çıktığı ve MYK üyelerinin birbirleriyle yumruklaştığı iddiaları yayınlanmıştı.

CHP'nin kurumsal kimliğine yapılan saldırılarla ilgili önlem alacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının üzerine, toplantılarda jammer önleminin kullanılmaya başlandığı açıklandı.

GÜÇLÜ JAMMER'LAR KULLANILIYOR

CHP'de bazı kritik toplantılarda bilgilerin sızmasını engellemek amacıyla kullanılan sinyal engelleyici sistemin, 27 Ocak'ta gerçekleştirilen toplantıda ortam dinlemesini engellemek amacıyla daha güçlü jammer sistemleriyle değiştirildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; yeni jammer sisteminin, özellikle ortam dinlemelerini engellemek amacıyla her MYK toplantısında kullanılacağı ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu'nun da özellikle Genel Merkez'de yapılan kritik toplantılarda, sistemin kullanılması yönünde talimat verdiği belirtildi.