Çır Şelalesi kar sularının erimesiyle coştu
AA

Bingöl merkez Ilıcalar beldesine bağlı Uzundere köyü sınırlarındaki Deşt Yaylası mevkisinde yer alan Çır Şelalesi, kar sularının yüksek kayalıkların arasından akmasıyla oluşuyor. Yaz aylarında kuruyan, kış aylarında ise soğuklar nedeniyle donan şelale, bahar aylarında eriyen kar sularıyla coşmaya başladı.

İŞ STRESİ SONA ERİYOR

Deşt Yaylası'ndaki kar suyunun kayaların arasından 50 metre yükseklikten kayalık zemine çarpması ile ortaya çıkan şelale, doyumsuz bir manzara oluşturuyor. Sadece nisan ve mayıs aylarında görülebilen şelale, kent gürültüsü ve iş stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlara hafta sonları adeta sığınacak liman oluyor.

Kar sularıyla coşan Çır Şelalesi'nde görsel şölen İZLE

2 AY BOYUNCA AKIYOR

Çır Şelalesi'nin ziyaretçileri, doyumsuz manzara eşliğinde günün yorgunluğunu atıyor. Bölgenin ziyaretçilerinden Zülküf Bağbars, şelalenin dört bir yanı saklı cennet olan Türkiye'nin eşsiz güzelliklerinden sadece biri olduğunu söyledi. Bağbars, fırsat buldukça geldiği şelaleden sosyal medya üzerinden canlı yayın yaptığını ifade ederek "Nisan-mayıs aylarında kar suyundan oluşan bir şelale, 2 ay şırıl şırıl akar, muhteşem bir görüntüsü var. Herkesi bu güzelliği görmeye, piknik yapmaya ve bol oksijene davet ediyorum. Süt gibi bembeyaz içilen bir sudur. Bu manzarayı nisan mayıs ayları dışında göremezsiniz. Kışın buzlaşıyor, yazın ise kuruyor. Anlatmaya gerek yok, görünüyor zaten, bölgenin iyi şelalelerinden biridir." dedi.

Çır Şelalesi kar sularının erimesiyle coştu

ZİYARETLER MAYIS AYINDA BAŞLIYOR

İzmir'de yaşayan iş insanı Hakkı Sevin de şelaleyi görmek ve böylesi güzel yerleri unutmamak için her yıl mayıs ayında memleketi Bingöl'e geldiğini belirtti. Sevin, "Herkesin buraya gelmesini öneririm, gelsinler doğayı görsünler, buranın temiz suyunu, havasını teneffüs etsinler." dedi.

Çır Şelalesi kar sularının erimesiyle coştu

TANITIMINI YAPIYORLAR

Arkadaşlarıyla şelaleyi görmeye geldiğini anlatan Tahir Çiçek ise bölgeyi ziyaret edenlerin çevreyi temiz tutmasını istedi. Çiçek, "Rakımı yüksek olduğu için kışın burada fazla kar yağıyor. İlkbaharda burada karların erimesiyle biriken sular, şelale olup akıyor. Güzel bir yer, güzel bir değerimiz. Gelen misafirlerimizi buraya getiriyoruz, burayı tanıtıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çır Şelalesi kar sularının erimesiyle coştu

Bölgede piknik yapan vatandaşlar da şelalenin önünde bol bol fotoğraf çekti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)